Denetimler Sıklaşacak

BÖLGE GÜNDEMİ 09.09.2020 - 10:21, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2456+ kez okundu.
 

Denetimler Sıklaşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu taşınmasına müsaade etmeyeceğiz” açıklamasının ardından Ünye’deki denetimler sıkılaştırıldı.
  Pandemi sürecinde ayakta yolcu taşıma kapasitesi olan araçların dahi ayakta yolcu almasının yasak olduğunu, bu konuda periyodik olarak denetimlerin yapıldığını, ayakta yolcu alan araçlara cezai müeyyide uygulandığını belirten Ünye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bekir Şimşek, Cumhurbaşkanı’nın açıklamasının ardından genelgenin kendilerine ulaşır ulaşmaz toplu taşıma araçlarına bildirileceğini vurguladı. Başkan Bekir Şimşek, “Pandemi sürecinde ayakta yolcu taşıma, kapasitesi olan araçlar dahil yasaklandı. Ünye’deki dolmuşlarda ayakta yolcu taşıma kapasitesi zaten yok. Cumhurbaşkanımızın açıklamasının ardından şehir içi toplu taşıma araçları ile ilgili genelgeyi bekliyoruz. Genelge gelir gelmez toplu taşıma araçlarına uyarı anlamında bildireceğiz”dedi. Gerekli cezai müeyyide uygulanıyor Toplu taşıma araçlarının periyodik olarak denetlendiğini ifade eden Bekir Şimşek, “Toplu taşıma araçları Kaymakamlıklar tarafından görevlendirilen ekipler tarafından periyodik olarak kontroller yapılıyor. Zaman zaman ayakta yolcu taşıyan toplu taşıma araçları görüyor ve bunlara gerekli cezai müeyyide uygulanıyor” şeklinde konuştu. Denetimler sıklaştırılacak Bundan sonraki süreçte denetimlerin artırılacağını vurgulayan Şimşek şunları kaydetti, “Bu uygulama zaten vardı ancak Büyükşehirlerdeki halk otobüslerinde oluşan sıkışıklıktan dolayı böyle bir düzenleme tekrar getirildi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu ve kolluk kuvvetleri haftanın belirli günlerinde yaptıkları denetimleri sıklaştıracaktır. Ayrıca Ordu bölgesinde vakaların hızlı bir şekilde artmasından dolayı Valilik te tedbirleri sıklaştıracaktır.    
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu taşınmasına müsaade etmeyeceğiz” açıklamasının ardından Ünye’deki denetimler sıkılaştırıldı.

 

Pandemi sürecinde ayakta yolcu taşıma kapasitesi olan araçların dahi ayakta yolcu almasının yasak olduğunu, bu konuda periyodik olarak denetimlerin yapıldığını, ayakta yolcu alan araçlara cezai müeyyide uygulandığını belirten Ünye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bekir Şimşek, Cumhurbaşkanı’nın açıklamasının ardından genelgenin kendilerine ulaşır ulaşmaz toplu taşıma araçlarına bildirileceğini vurguladı.

Başkan Bekir Şimşek, “Pandemi sürecinde ayakta yolcu taşıma, kapasitesi olan araçlar dahil yasaklandı. Ünye’deki dolmuşlarda ayakta yolcu taşıma kapasitesi zaten yok. Cumhurbaşkanımızın açıklamasının ardından şehir içi toplu taşıma araçları ile ilgili genelgeyi bekliyoruz. Genelge gelir gelmez toplu taşıma araçlarına uyarı anlamında bildireceğiz”dedi.

Gerekli cezai müeyyide uygulanıyor

Toplu taşıma araçlarının periyodik olarak denetlendiğini ifade eden Bekir Şimşek, “Toplu taşıma araçları Kaymakamlıklar tarafından görevlendirilen ekipler tarafından periyodik olarak kontroller yapılıyor. Zaman zaman ayakta yolcu taşıyan toplu taşıma araçları görüyor ve bunlara gerekli cezai müeyyide uygulanıyor” şeklinde konuştu.

Denetimler sıklaştırılacak

Bundan sonraki süreçte denetimlerin artırılacağını vurgulayan Şimşek şunları kaydetti, “Bu uygulama zaten vardı ancak Büyükşehirlerdeki halk otobüslerinde oluşan sıkışıklıktan dolayı böyle bir düzenleme tekrar getirildi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu ve kolluk kuvvetleri haftanın belirli günlerinde yaptıkları denetimleri sıklaştıracaktır. Ayrıca Ordu bölgesinde vakaların hızlı bir şekilde artmasından dolayı Valilik te tedbirleri sıklaştıracaktır.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.