Dedektörle Yakalandı, İtiraf Etti!

ASAYİŞ 05.06.2019 - 18:52, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2251+ kez okundu.
 

Dedektörle Yakalandı, İtiraf Etti!

Kabataş İlçesi’nde ormanlık alanda kazı yapıldığına dair bir ihbarı değerlendiren polis bir kişiyi saklandığı yerde yakaladı.
Yapılan sorgulamasında define aramak amacıyla kazı yaptıktan sonra dedektör ile arama yaptığını itiraf eden şahsa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan işlem yapıldı. 26.05.2019 günü Kabataş İlçe Emniyet Amirliği’ne gelen ihbarda; Kabataş İlçesi Kayacık Küme Evleri Mevkii’nde bulunan ormanlık alanda kazı yapıldığına yönelik sesler duyulduğunun ifade edilmesi üzerine, polisler belirtilen yerde yaptıkları araştırmada ormanlık alan içerisinde kazı yapıldığı gördü. Kazılan çukurun yanında elektronik dedektör ve dedektöre ait ekipman çantası ele geçiren güvenlik güçleri çevrede yapılan detaylı aramada ormanlık alanda bir şahsı saklandığı yerde yakaladı. Şahsın yapılan sorgulamasında define aramak amacıyla kazı yaptıktan sonra dedektör ile arama yaptığını itiraf ederken, define aramak için iki arkadaşının daha kazı yaptığını ifade etmesi üzerine o iki kişinin de evlerinde arama yapıldı. Kabataş İlçe Emniyet Amirliği’ne getirilen 3 kişiye Cumhuriyet Savcısının talimatıyla “2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet” suçundan işlem yapıldı. Şahıslar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Kabataş İlçesi’nde ormanlık alanda kazı yapıldığına dair bir ihbarı değerlendiren polis bir kişiyi saklandığı yerde yakaladı.

Yapılan sorgulamasında define aramak amacıyla kazı yaptıktan sonra dedektör ile arama yaptığını itiraf eden şahsa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan işlem yapıldı.

26.05.2019 günü Kabataş İlçe Emniyet Amirliği’ne gelen ihbarda; Kabataş İlçesi Kayacık Küme Evleri Mevkii’nde bulunan ormanlık alanda kazı yapıldığına yönelik sesler duyulduğunun ifade edilmesi üzerine, polisler belirtilen yerde yaptıkları araştırmada ormanlık alan içerisinde kazı yapıldığı gördü. Kazılan çukurun yanında elektronik dedektör ve dedektöre ait ekipman çantası ele geçiren güvenlik güçleri çevrede yapılan detaylı aramada ormanlık alanda bir şahsı saklandığı yerde yakaladı. Şahsın yapılan sorgulamasında define aramak amacıyla kazı yaptıktan sonra dedektör ile arama yaptığını itiraf ederken, define aramak için iki arkadaşının daha kazı yaptığını ifade etmesi üzerine o iki kişinin de evlerinde arama yapıldı. Kabataş İlçe Emniyet Amirliği’ne getirilen 3 kişiye Cumhuriyet Savcısının talimatıyla “2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet” suçundan işlem yapıldı. Şahıslar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.