Chp’li Şahin: “Ordu’da Esnaf Kan Ağlıyor, 10 Bini Aşkın İcralık İnsan Var”

SİYASET 27.01.2021 - 23:21, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 4164+ kez okundu.
 

Chp’li Şahin: “Ordu’da Esnaf Kan Ağlıyor, 10 Bini Aşkın İcralık İnsan Var”

CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, ekonomik gidişata ilişkin konuştu. Esnafın sıkıntılarını aktaran Şahin, sadece Ordu’da icra dairesindeki takip sayısının 10 bini aştığını söyledi.
CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, parti il başkanlığında yaptığı açıklamayla gündemi değerlendirdi, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaları ile ilgili konulara değindi. CHP’li Şahin şunları söyledi:     “YENİ OTOGAR PROJESİNDE SİYASİ SORUMLU KİM?”     “Yeniş otogarın yapılmasından sonra eski otogar ve arkasındaki eski sanayi ile ilgili bir kentsel dönüşüm çalışması başladı. Birtakım bilgiler verilmeye çalışılıyor fakat sonuçta proje nasıl bir proje olacak, oralara neler yapılması düşünülüyor ve ne öngörülüyor bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadı. Üstüne üstük bu açıklamaları yapan insanların da bir siyasi sorumluluğu yok. Bu işin siyasi sorumluluğunu üstlenen kişilerin, bu projelerin neler olacağına ilişkin açıklama yapmalarını bekliyoruz.”     “OTO GALERİCİLER ENDİŞELİ”     CHP İl Başkanı Atila Şahin, oto galerilerin şehir merkezi dışına taşınmasıyla ilgili kendisine gelen şikâyetlere de değindi. Şahin, “Galericilerin bize aktardığı sıkıntılar var. Henüz yeri ve taşınacak yerin fiziksel yapısına ilişkin bir açıklama yapılmaması ve herhangi bir tasarının olmaması galericileri düşündürüyor. Ben de galericilerin kent merkezi dışına taşınması konusunda hem fikirim ama onların da onayını alarak, birlikte karar verip galericilerin daha uygun bir yere taşınmasını sağlamalıyız.” ifadelerini kullandı.     “ESNAF KAN AĞLIYOR”     Ekonomik krizin derinden sarstığı esnafla ilgili de konuştu CHP’li Şahin. Şu ifadeleri kullandı:     “Esnafımız kan ağlıyor. Kahvehaneler, kafeler, restoranlar kapalı. Artık esnaf kirasını ödeyemiyor. Bırakın kirasını, işçi giderlerini ödeyemiyor, elektriğini ödeyemiyor. Pandemi döneminde verilen 10 bin TL kredi vardı. 6 ay ötelemeliydi. Ödeme zamanı geldi. Esnaf ‘tüm ödemeler üst üste birikti, bunları nasıl ödeyeceğimizi kara kara düşünüyoruz’ diyor. 100 binin üzerinde esnaf kepenk kapatmış durumda. İcra takiplerinin sayısı tüm Türkiye’de 20 milyonun üzerinde. Sadece Ordu’da icra dairesindeki takip sayısı 10 bini aştı. Daha ocak ayı bitmedi. Ordu’da esnaf kan ağlamakta. Tüm Türkiye’de esnaf kan ağlamakta ve bununla ilgili önlem almada hükümet çok yetersiz.”
CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, ekonomik gidişata ilişkin konuştu. Esnafın sıkıntılarını aktaran Şahin, sadece Ordu’da icra dairesindeki takip sayısının 10 bini aştığını söyledi.

CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, parti il başkanlığında yaptığı açıklamayla gündemi değerlendirdi, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaları ile ilgili konulara değindi. CHP’li Şahin şunları söyledi:

 

 

“YENİ OTOGAR PROJESİNDE SİYASİ SORUMLU KİM?”

 

 

“Yeniş otogarın yapılmasından sonra eski otogar ve arkasındaki eski sanayi ile ilgili bir kentsel dönüşüm çalışması başladı. Birtakım bilgiler verilmeye çalışılıyor fakat sonuçta proje nasıl bir proje olacak, oralara neler yapılması düşünülüyor ve ne öngörülüyor bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadı. Üstüne üstük bu açıklamaları yapan insanların da bir siyasi sorumluluğu yok. Bu işin siyasi sorumluluğunu üstlenen kişilerin, bu projelerin neler olacağına ilişkin açıklama yapmalarını bekliyoruz.”

 

 

“OTO GALERİCİLER ENDİŞELİ”

 

 

CHP İl Başkanı Atila Şahin, oto galerilerin şehir merkezi dışına taşınmasıyla ilgili kendisine gelen şikâyetlere de değindi. Şahin, “Galericilerin bize aktardığı sıkıntılar var. Henüz yeri ve taşınacak yerin fiziksel yapısına ilişkin bir açıklama yapılmaması ve herhangi bir tasarının olmaması galericileri düşündürüyor. Ben de galericilerin kent merkezi dışına taşınması konusunda hem fikirim ama onların da onayını alarak, birlikte karar verip galericilerin daha uygun bir yere taşınmasını sağlamalıyız.” ifadelerini kullandı.

 

 

“ESNAF KAN AĞLIYOR”

 

 

Ekonomik krizin derinden sarstığı esnafla ilgili de konuştu CHP’li Şahin. Şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Esnafımız kan ağlıyor. Kahvehaneler, kafeler, restoranlar kapalı. Artık esnaf kirasını ödeyemiyor. Bırakın kirasını, işçi giderlerini ödeyemiyor, elektriğini ödeyemiyor. Pandemi döneminde verilen 10 bin TL kredi vardı. 6 ay ötelemeliydi. Ödeme zamanı geldi. Esnaf ‘tüm ödemeler üst üste birikti, bunları nasıl ödeyeceğimizi kara kara düşünüyoruz’ diyor. 100 binin üzerinde esnaf kepenk kapatmış durumda. İcra takiplerinin sayısı tüm Türkiye’de 20 milyonun üzerinde. Sadece Ordu’da icra dairesindeki takip sayısı 10 bini aştı. Daha ocak ayı bitmedi. Ordu’da esnaf kan ağlamakta. Tüm Türkiye’de esnaf kan ağlamakta ve bununla ilgili önlem almada hükümet çok yetersiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.