CHP borcun araştırılmasını istiyor

SİYASET (Web Sitesi) - Web Sitesi | 21.04.2019 - 17:52, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1393+ kez okundu.
 

CHP borcun araştırılmasını istiyor

CHP Altınordu Meclis Grup Sözcüsü Sami Torun, Altınordu Belediyesinin geçmiş harcamalarının araştırılması için bir komisyon kurulmasını istediklerini söyledi.
CHP grubu adına bir açıklama yapan grup sözcüsü Sami Torun, “Öncelikle gelirler ve giderler arasındaki toplam fark 2018 yılında ek ödenek alınmasına rağmen 85 milyon civarında. Bu açığın kaynağının ne olduğunun açıklanması gerekir. Toplam borcumuzun ne olduğunu bilmediğimiz gibi faaliyet raporunda hiç bir gider kaleminin açıkça belirtilmiyor. Bu konuda ayrıntılı bir raporun sunulmalı. Şeffaf belediyecilik anlayışı ile hareket edilmeli. Belediye olarak harcamakla yükümlü olunan ve halkın cebinden çıkan paraların nereye harcandığını sorgulama görevinin muhalefet olarak en birincil görevimiz.” dedi. CHP Altınordu Meclis Grup Sözcüsü Torun, sözlerini şöyle tamamladı: “Özellikle Fen işleri Müdürlüğünün bir yılda 40 milyondan 110 milyona çıkan harcaması ile ilgili ayrıntılı bilgi verilmeli. Sosyal ve kültürel alanlarda yapılan harcamalar 2,5 milyon iken 3 milyon civarındaki temsil ve ağırlama giderleri konusunda bir açıklama da yapılmalı. Sonuç olarak geçmiş dönem harcamalarının araştırılması için bir komisyon kurulması ve bu harcama detaylarının kamuoyu ile paylaşılmalı. Ayrıca bu yıl yapılacak olarak tüm toplantıların yerel basın tarafından canlı yayınlanmalı. Böylece halk bilgilendirilerek bu şekilde şeffaflık sağlanmalı
CHP Altınordu Meclis Grup Sözcüsü Sami Torun, Altınordu Belediyesinin geçmiş harcamalarının araştırılması için bir komisyon kurulmasını istediklerini söyledi.

CHP grubu adına bir açıklama yapan grup sözcüsü Sami Torun, “Öncelikle gelirler ve giderler arasındaki toplam fark 2018 yılında ek ödenek alınmasına rağmen 85 milyon civarında. Bu açığın kaynağının ne olduğunun açıklanması gerekir. Toplam borcumuzun ne olduğunu bilmediğimiz gibi faaliyet raporunda hiç bir gider kaleminin açıkça belirtilmiyor. Bu konuda ayrıntılı bir raporun sunulmalı. Şeffaf belediyecilik anlayışı ile hareket edilmeli. Belediye olarak harcamakla yükümlü olunan ve halkın cebinden çıkan paraların nereye harcandığını sorgulama görevinin muhalefet olarak en birincil görevimiz.” dedi.

CHP Altınordu Meclis Grup Sözcüsü Torun, sözlerini şöyle tamamladı: “Özellikle Fen işleri Müdürlüğünün bir yılda 40 milyondan 110 milyona çıkan harcaması ile ilgili ayrıntılı bilgi verilmeli. Sosyal ve kültürel alanlarda yapılan harcamalar 2,5 milyon iken 3 milyon civarındaki temsil ve ağırlama giderleri konusunda bir açıklama da yapılmalı. Sonuç olarak geçmiş dönem harcamalarının araştırılması için bir komisyon kurulması ve bu harcama detaylarının kamuoyu ile paylaşılmalı. Ayrıca bu yıl yapılacak olarak tüm toplantıların yerel basın tarafından canlı yayınlanmalı. Böylece halk bilgilendirilerek bu şekilde şeffaflık sağlanmalı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.