Çaybaşı’nda son 30 yılın en büyük sel afeti

BÖLGE GÜNDEMİ 09.08.2018 - 10:47, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1180+ kez okundu.
 

Çaybaşı’nda son 30 yılın en büyük sel afeti

Çaybaşı ilçesinde yaşanan sağanak yağış sonrası ev ve işyerlerini su bastı, yağışlar hayatı olumsuz etkilerken, Belediye Başkanı İsmet Yanık, “Yaklaşık 30 yıldır bu şekilde bir yağış görmedim.
Çaybaşı ilçesinde yaşanan sağanak yağış sonrası ev ve işyerlerini su bastı, yağışlar hayatı olumsuz etkilerken, Belediye Başkanı İsmet Yanık, “Yaklaşık 30 yıldır bu şekilde bir yağış görmedim. Can kaybının olmaması bizim en büyük tesellimiz oldu." dedi. Çaybaşı ilçesinde sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.  İlçede sabah 8.30 sıralarında başlayan, zaman zaman etkisini arttırarak şiddetlenen ve 3 saat kesintisiz süren yağış nedeniyle birçok cadde ve sokağı su bastı. Özellikle ilçe merkezinde etkisini gösteren kuvvetli yağış, sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşatarak ulaşımda aksamlara neden oldu. Yağış nedeniyle 8 ev ve işyerini su basarken, vatandaşlar, ev ve iş yerlerine giren suları temizledi.  Çaybaşı Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri su baskınlarını olduğu evlerde hasar tespit çalışması yapmaya başladı. Çaybaşı Belediyesince, sağanak yağış uyarısı yapılarak vatandaşlar uyarıldı. Çaybaşı Belediyesi ile Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) ekipleri yağışlarla birlikte gerekli tedbirleri alarak vatandaşlara yardımcı oldu. İlçe merkezi başta olmak üzere münferit alanlarda aşırı yağış nedeniyle yol malzemeleri ve kum birikmelerine karşı ekipler iş makineleriyle temizlik çalışması yürütüyor. Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, ekibiyle birlikte sahayı gezerek incelemeler yaptı. Başkan Yanık, belediyenin tüm ekiplerini seferber ettiğini belirterek, şehir merkezinde çalışmaları yürüttüklerini, hasar tespit çalışması yaptıklarını söyledi. Yanık, 20 mahallenin tamamında yağışların etkili olduğunu belirterek, tüm Çaybaşı halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Can kaybının olmamasının tek tesellileri olduğunu ifade eden Yanık, “Çok perişan olduk. Çaybaşı tarihinde ilk defa camiyi bile su bastı. Selin vurduğu kısımlarda üst ve alt yapı hiçbir şey kalmadı. Meteorolojiden aldığımız rakamlara göre metrekareye 120 kg yağış olduğunu söylüyorlar. Yenicuma Mahallesi’yle bağlantı hattımız tamamen kesildi. Köprü ve buzlar tamamen gitti. Tüm deredeki bakslar, köprüler ve buzlar tamamen yıkıldı. Çok ciddi bir hasarımız var. Ciddi bir sel afeti yaşadık. Böyle tarifi yapılacak bir şey değil. Yaptığımız çalışmalar tamamen gitti. Merkez Camisini komple su bastı. Şuanda hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Ben yaklaşık 30 yıldır bu şekilde bir yağış görmedim. Can kaybının olmaması bizim en büyük tesellimiz oldu." dedi. Çaybaşı ve Ordu Büyükşehir belediyeleri koordinesinde bir ekip oluşturulduğunu dile getiren Yanık, şu bilgileri verdi: “Hükümetimiz bu konuda güçlüdür. İnşallah en kısa sürede yaralarımızı saracağız. Şuan büyükşehir ekibimizde sahadalar. Ortak çalışıyoruz. Özel sektörden de makineleri seferber ettik. En azından müdahale edebileceğimiz yerleri açıyoruz. Çünkü buzlar tamamen doldu. Yollarla ulaşımı kesiyoruz. En azından derebaksları açarak evlere su basmasını önlüyoruz. 2.5 ton civarında fındık yağışta sele gitti, üretici yola sermişti.”  
Çaybaşı ilçesinde yaşanan sağanak yağış sonrası ev ve işyerlerini su bastı, yağışlar hayatı olumsuz etkilerken, Belediye Başkanı İsmet Yanık, “Yaklaşık 30 yıldır bu şekilde bir yağış görmedim.

Çaybaşı ilçesinde yaşanan sağanak yağış sonrası ev ve işyerlerini su bastı, yağışlar hayatı olumsuz etkilerken, Belediye Başkanı İsmet Yanık, “Yaklaşık 30 yıldır bu şekilde bir yağış görmedim. Can kaybının olmaması bizim en büyük tesellimiz oldu." dedi.

Çaybaşı ilçesinde sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.  İlçede sabah 8.30 sıralarında başlayan, zaman zaman etkisini arttırarak şiddetlenen ve 3 saat kesintisiz süren yağış nedeniyle birçok cadde ve sokağı su bastı.

Özellikle ilçe merkezinde etkisini gösteren kuvvetli yağış, sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşatarak ulaşımda aksamlara neden oldu.

Yağış nedeniyle 8 ev ve işyerini su basarken, vatandaşlar, ev ve iş yerlerine giren suları temizledi.  Çaybaşı Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri su baskınlarını olduğu evlerde hasar tespit çalışması yapmaya başladı.

Çaybaşı Belediyesince, sağanak yağış uyarısı yapılarak vatandaşlar uyarıldı.

Çaybaşı Belediyesi ile Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) ekipleri yağışlarla birlikte gerekli tedbirleri alarak vatandaşlara yardımcı oldu.

İlçe merkezi başta olmak üzere münferit alanlarda aşırı yağış nedeniyle yol malzemeleri ve kum birikmelerine karşı ekipler iş makineleriyle temizlik çalışması yürütüyor.

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, ekibiyle birlikte sahayı gezerek incelemeler yaptı.

Başkan Yanık, belediyenin tüm ekiplerini seferber ettiğini belirterek, şehir merkezinde çalışmaları yürüttüklerini, hasar tespit çalışması yaptıklarını söyledi.

Yanık, 20 mahallenin tamamında yağışların etkili olduğunu belirterek, tüm Çaybaşı halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Can kaybının olmamasının tek tesellileri olduğunu ifade eden Yanık, “Çok perişan olduk. Çaybaşı tarihinde ilk defa camiyi bile su bastı. Selin vurduğu kısımlarda üst ve alt yapı hiçbir şey kalmadı. Meteorolojiden aldığımız rakamlara göre metrekareye 120 kg yağış olduğunu söylüyorlar. Yenicuma Mahallesi’yle bağlantı hattımız tamamen kesildi. Köprü ve buzlar tamamen gitti. Tüm deredeki bakslar, köprüler ve buzlar tamamen yıkıldı. Çok ciddi bir hasarımız var. Ciddi bir sel afeti yaşadık. Böyle tarifi yapılacak bir şey değil. Yaptığımız çalışmalar tamamen gitti. Merkez Camisini komple su bastı. Şuanda hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Ben yaklaşık 30 yıldır bu şekilde bir yağış görmedim. Can kaybının olmaması bizim en büyük tesellimiz oldu." dedi.

Çaybaşı ve Ordu Büyükşehir belediyeleri koordinesinde bir ekip oluşturulduğunu dile getiren Yanık, şu bilgileri verdi:

“Hükümetimiz bu konuda güçlüdür. İnşallah en kısa sürede yaralarımızı saracağız. Şuan büyükşehir ekibimizde sahadalar. Ortak çalışıyoruz. Özel sektörden de makineleri seferber ettik. En azından müdahale edebileceğimiz yerleri açıyoruz. Çünkü buzlar tamamen doldu. Yollarla ulaşımı kesiyoruz. En azından derebaksları açarak evlere su basmasını önlüyoruz. 2.5 ton civarında fındık yağışta sele gitti, üretici yola sermişti.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.