Cavit Arslan Verdi Veriştirdi !!!

BÖLGE GÜNDEMİ 03.05.2018 - 00:03, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1933+ kez okundu.
 

Cavit Arslan Verdi Veriştirdi !!!

Ünye’de Fırıncıların 6 Mayıs’ta başlayacak olan pazar günü tatil uygulamasına Eski Fırıncılar Odası Başkanı ve Ünye Maraton Ekmek Fabrikası Sahibi Cavit Arslan tepki gösterdi. Arslan, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ünye Belediyesini yeterince denetim yapmamakla itham etti ve denetimlerin düzenli yapılması gerektiğini söyledi.
Fırın işçilerinin nöbet sistemiyle istirahatinin sağlanması gerektiğine dikkat çeken Arslan, “halk parasıyla bakkala gidecek bayat ekmek alacak, o ne demek” diyerek tepki verdi. Fırınlarda hijyen denetimlerine önem verilmesi gerektiğine de değinen Arslan, “Ramazandan ramazana takip edilen işte hile vardır” dedi. Fırıncıların  Pazar günü tatiline ilişkin alınan kararı kınadıklarını belirten Eski Fırıncılar Odası Başkanı ve Ünye Maraton Ekmek Fabrikası Sahibi Cavit Arslan: “Bu olayı gazetelerden, basın yoluyla öğrenmiş bulunmaktayım ve kurum olarak kınıyoruz. Şuan ekmek üretmiyoruz, fabrikamızı bakıma aldık, bakımdan sonra üreteceğiz. Ünye’de ekmek yaptığımız zaman 15 bin, 20 binlere hizmet veriyoruz. Biz bölgeden çekildiğimizde ekmeğin fiyatını da tekelleştirdiler 1TL’ye çektiler. Bunu da kırınıyorum fırıncı esnafı olarak, fabrikayı açtığımda ekmek 60krş olacak. İki yıldır ekmeği 1TL’ye satan arkadaşlarımızı da göreceğiz hep 60krş’a indirecekler, maraton ekmek fabrikası üretime geçti diye. Rekabet sağlıkta ve hijyenik olarak vardır. “O Derneğin Resmi Hükmü Yok” Mevcut dernek diye gözüken, Ünye fırıncılarımızın hiçbir resmi evrakını karşılamamaktadır. Fırıncılarla ilgili o derneğin bir resmi hükmü yoktur. Oda kaydımız yarımız esnaf odasında, yarımızda ticaret odasındadır. Biz oda kayıtlarımızı oradan alıyoruz, kaldı ki bu odanın bir resmiyeti olmadığı gibi denetimlere Ünye Belediyesi, Çevre Sağlık Ocağı ve Esnaf odası yani 3 kurum gidiyor. Türkiye Fırıncılar Federasyonumuz Halil İbrahim Balcı böyle bir derneği tanımıyor. Türkiye’de hiçbir ilde, hiçbir ilçede, hiçbir beldede, hiçbir köy ve mahallede Pazar günü ekmek çıkmayacak diye yasa yok. İki günlük ekmek çıkacak istif yapılacak ve hijyensiz bir ortamda, bayat ekmek niye alsın halkın sucu ne? “Burada Halk Mağdur Oluyor” İşçilerimiz istirahat etmelidir, bunu büyük şehirlerde nöbetleşerek işçilere istirahat yaptırıyorlar. Neticede haftada 1 gün hepsi istirahat etmiş oluyor. Burada halk mağdur oluyor, halk parasıyla bakkala gidecek bayat ekmek alacak o ne demek? Biz yakın bir tarihte maraton unlu mamullerini üretime geçireceğiz, mahallelerimizde temsilciliklerimiz olacak ve ekmek 60krş. Ekmeğin maliyeti 50krş’tur, devamlı Ünye’de ihalelere ekmek veren 15 bin ekmek yapan bir fabrikayım. Biz 40 yıldır halka perakende ve toptan ekmeği 60krş’tan verdik. Ünye halkı bizi tanır ve bu işi kınıyoruz, böyle bir yaptırım yoktur, gereğinin yapılmasını yetkililerden rica ediyoruz. “Fırınlar Her Hafta Takip Edilmeli” İlçe Tarım Pazar günü ekmek satışını kapatacağına Ünye’deki hijyen olayını takip etsin. Bakkallarımıza ekmek hijyen şartlarına uygun olmayan şekilde gidip, geliyor. Burayı takip etsinler yeter, halka ekmeği hijyenik ulaştırsınlar. Fırınlarımıza ramazandan, ramazana hijyen denetimi yapmasınlar, fırınlar her hafta takip edilmelidir. Ünye Belediyesi her hafta takip etmelidir, sadece ramazandan, ramazana takip etmesin. Ramazandan ramazana takip edilen işte hile vardır” dedi.      
Ünye’de Fırıncıların 6 Mayıs’ta başlayacak olan pazar günü tatil uygulamasına Eski Fırıncılar Odası Başkanı ve Ünye Maraton Ekmek Fabrikası Sahibi Cavit Arslan tepki gösterdi. Arslan, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ünye Belediyesini yeterince denetim yapmamakla itham etti ve denetimlerin düzenli yapılması gerektiğini söyledi.

Fırın işçilerinin nöbet sistemiyle istirahatinin sağlanması gerektiğine dikkat çeken Arslan, “halk parasıyla bakkala gidecek bayat ekmek alacak, o ne demek” diyerek tepki verdi.

Fırınlarda hijyen denetimlerine önem verilmesi gerektiğine de değinen Arslan, “Ramazandan ramazana takip edilen işte hile vardır” dedi.

Fırıncıların  Pazar günü tatiline ilişkin alınan kararı kınadıklarını belirten Eski Fırıncılar Odası Başkanı ve Ünye Maraton Ekmek Fabrikası Sahibi Cavit Arslan: “Bu olayı gazetelerden, basın yoluyla öğrenmiş bulunmaktayım ve kurum olarak kınıyoruz. Şuan ekmek üretmiyoruz, fabrikamızı bakıma aldık, bakımdan sonra üreteceğiz. Ünye’de ekmek yaptığımız zaman 15 bin, 20 binlere hizmet veriyoruz. Biz bölgeden çekildiğimizde ekmeğin fiyatını da tekelleştirdiler 1TL’ye çektiler. Bunu da kırınıyorum fırıncı esnafı olarak, fabrikayı açtığımda ekmek 60krş olacak. İki yıldır ekmeği 1TL’ye satan arkadaşlarımızı da göreceğiz hep 60krş’a indirecekler, maraton ekmek fabrikası üretime geçti diye. Rekabet sağlıkta ve hijyenik olarak vardır.

“O Derneğin Resmi Hükmü Yok”

Mevcut dernek diye gözüken, Ünye fırıncılarımızın hiçbir resmi evrakını karşılamamaktadır. Fırıncılarla ilgili o derneğin bir resmi hükmü yoktur. Oda kaydımız yarımız esnaf odasında, yarımızda ticaret odasındadır. Biz oda kayıtlarımızı oradan alıyoruz, kaldı ki bu odanın bir resmiyeti olmadığı gibi denetimlere Ünye Belediyesi, Çevre Sağlık Ocağı ve Esnaf odası yani 3 kurum gidiyor. Türkiye Fırıncılar Federasyonumuz Halil İbrahim Balcı böyle bir derneği tanımıyor. Türkiye’de hiçbir ilde, hiçbir ilçede, hiçbir beldede, hiçbir köy ve mahallede Pazar günü ekmek çıkmayacak diye yasa yok. İki günlük ekmek çıkacak istif yapılacak ve hijyensiz bir ortamda, bayat ekmek niye alsın halkın sucu ne?

“Burada Halk Mağdur Oluyor”

İşçilerimiz istirahat etmelidir, bunu büyük şehirlerde nöbetleşerek işçilere istirahat yaptırıyorlar. Neticede haftada 1 gün hepsi istirahat etmiş oluyor. Burada halk mağdur oluyor, halk parasıyla bakkala gidecek bayat ekmek alacak o ne demek? Biz yakın bir tarihte maraton unlu mamullerini üretime geçireceğiz, mahallelerimizde temsilciliklerimiz olacak ve ekmek 60krş. Ekmeğin maliyeti 50krş’tur, devamlı Ünye’de ihalelere ekmek veren 15 bin ekmek yapan bir fabrikayım. Biz 40 yıldır halka perakende ve toptan ekmeği 60krş’tan verdik. Ünye halkı bizi tanır ve bu işi kınıyoruz, böyle bir yaptırım yoktur, gereğinin yapılmasını yetkililerden rica ediyoruz.

“Fırınlar Her Hafta Takip Edilmeli”

İlçe Tarım Pazar günü ekmek satışını kapatacağına Ünye’deki hijyen olayını takip etsin. Bakkallarımıza ekmek hijyen şartlarına uygun olmayan şekilde gidip, geliyor. Burayı takip etsinler yeter, halka ekmeği hijyenik ulaştırsınlar. Fırınlarımıza ramazandan, ramazana hijyen denetimi yapmasınlar, fırınlar her hafta takip edilmelidir. Ünye Belediyesi her hafta takip etmelidir, sadece ramazandan, ramazana takip etmesin. Ramazandan ramazana takip edilen işte hile vardır” dedi.    

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.