Çatalpınar'daki doğa katliamını gören yok mu?

BÖLGE GÜNDEMİ 19.07.2019 - 09:30, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2482+ kez okundu.
 

Çatalpınar'daki doğa katliamını gören yok mu?

Ünye'ye bağlı Çatalpınar Mahallesi Kızılkaya ormanlık sahasında göz göre göre doğa katliamı yaşandığı belirtildi.
Tavşan, karaca , sincap, kurt ve daha pek çok yabani canlı, doğal yaşam alanlarındaki ağaçlar kesildiği için barınma ve beslenme sorunu yaşıyor. Yöre sakinleri yaşanan doğa katliamına ilgililerin aldırışsız kalmalarından şikayetçi. Ünye'ye 4 km mesafedeki Çatalpınar Mahallesi sınırları içindeki 2586 ada/1 parselde Kızılkaya ormanlık sahasındaki çamlar kesiliyor, arazi çıplaklaştırılıyor. Ağaçların niçin kesildiği, alanın neden çıplaklaştırıldığı ile ilgili kimsenin hiç bir bilgi vermediğini ifade eden yöre sakinleri,  ağaçlar katledilirken ormanda yaşayan tavşan, karaca , sincap, kurt ve daha pek çok yabani canlının doğal yaşam alanlarından mahrum edildiğine dikkat çektiler.   Ünye'deki ilgililerin burada yaşanan doğa katliamına karşı aldırışsız olmalarını anlamakta zorlandıklarını ifade eden yöre sakinleri; "Bunları takip etmek, engellemek sizlerin görevi değilse o zaman biz başka yerlere müracaat edelim, şikayetimizi oralara yapalım. Bu duruma mutlaka birileri "dur" demeli." diyerek ilgilileri göreve davet ettiler.
Ünye'ye bağlı Çatalpınar Mahallesi Kızılkaya ormanlık sahasında göz göre göre doğa katliamı yaşandığı belirtildi.

Tavşan, karaca , sincap, kurt ve daha pek çok yabani canlı, doğal yaşam alanlarındaki ağaçlar kesildiği için barınma ve beslenme sorunu yaşıyor.

Yöre sakinleri yaşanan doğa katliamına ilgililerin aldırışsız kalmalarından şikayetçi.

Ünye'ye 4 km mesafedeki Çatalpınar Mahallesi sınırları içindeki 2586 ada/1 parselde Kızılkaya ormanlık sahasındaki çamlar kesiliyor, arazi çıplaklaştırılıyor. Ağaçların niçin kesildiği, alanın neden çıplaklaştırıldığı ile ilgili kimsenin hiç bir bilgi vermediğini ifade eden yöre sakinleri,  ağaçlar katledilirken ormanda yaşayan tavşan, karaca , sincap, kurt ve daha pek çok yabani canlının doğal yaşam alanlarından mahrum edildiğine dikkat çektiler.

 

Ünye'deki ilgililerin burada yaşanan doğa katliamına karşı aldırışsız olmalarını anlamakta zorlandıklarını ifade eden yöre sakinleri; "Bunları takip etmek, engellemek sizlerin görevi değilse o zaman biz başka yerlere müracaat edelim, şikayetimizi oralara yapalım. Bu duruma mutlaka birileri "dur" demeli." diyerek ilgilileri göreve davet ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.