“Çamurdan çıkamadık”

BÖLGE GÜNDEMİ 11.08.2018 - 23:29, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1464+ kez okundu.
 

“Çamurdan çıkamadık”

Ünye’de yaşanan sel felaketinde Yiğitler Mahallesi'nde meydana gelen heyelanda yaralanıp sol bacağı kırılan Hasan Arslan'ın (41), o anları anlattı.
Heyelan sırasında çamura battıklarını ifade eden Arslan, sol ayağının bilekten sallandığını gördüğünü söyledi.   Yiğitler Mahallesi'nde meydana gelen heyelanda yaralanan Hasan Arslan, korku dolu anları anlattı. -“Ayağımın bilekten sallandığını gördüm”- Heyelandan önce bahçede fındık topladıklarını, yağmur durmayınca eve gittiklerini belirten Arslan, "Yağmur durmayınca eve gittik. Evin önüne yukarıdan su geldiğini gördük ve 7-8 kişi suyun akış yönünü değiştirmek için olay yerine gittik. O sırada bir ağaç sesi geldi, dal kırılma sesi. Bu sesin ardından biz koşmaya başladık ancak çamurdan çıkamadık. Tam çamurdan kurtulduğum sırada ayağımda bir kuvvet htim. Çamurdan kendimi kurtardıktan sonra sağ ayağımın sağlam ancak sol ayağımın bilekten sallandığını gördüm. Yardım istedik ama herkes panikti. Kimin kurtulduğunu, kimin göçük altında kaldığını anlayamadık, bir süre sonra komşularımız geldi ve beni bulunduğum yerden kurtarmaya çalıştı.” dedi. -“Ambulans yolların bozukluğu nedeniyle ulaşamadı”- Komşularının kendilerine yardımcı olduklarını ifade eden Hasan Arslan, “Beni ambar iskelesine koydular. Heyelan bölgesinden uzak bir yere getirdiler. Bu arada komşularımız yardıma koştu ve çadır, battaniye getirerek bizi yağmurdan korumaya çalıştılar. Ambulansa haber vermişler ama ambulans yolların bozukluğu nedeniyle ulaşamadı. 3-4 saat sonra sağlık ekipleri sedyelerle bize ulaştılar. 40 kişilik sağlık ekibi sağ olsun bizi 3 kilometre taşıdı. Ana yola indikten sonra ambulansa bindirdiler ve hastaneye getirdiler. Allah razı olsun doktorlar ilgilendi ve şimdi iyiyim.” diye konuştu.  
Ünye’de yaşanan sel felaketinde Yiğitler Mahallesi'nde meydana gelen heyelanda yaralanıp sol bacağı kırılan Hasan Arslan'ın (41), o anları anlattı.

Heyelan sırasında çamura battıklarını ifade eden Arslan, sol ayağının bilekten sallandığını gördüğünü söyledi.

 

Yiğitler Mahallesi'nde meydana gelen heyelanda yaralanan Hasan Arslan, korku dolu anları anlattı.

-“Ayağımın bilekten sallandığını gördüm”-

Heyelandan önce bahçede fındık topladıklarını, yağmur durmayınca eve gittiklerini belirten Arslan, "Yağmur durmayınca eve gittik. Evin önüne yukarıdan su geldiğini gördük ve 7-8 kişi suyun akış yönünü değiştirmek için olay yerine gittik. O sırada bir ağaç sesi geldi, dal kırılma sesi. Bu sesin ardından biz koşmaya başladık ancak çamurdan çıkamadık. Tam çamurdan kurtulduğum sırada ayağımda bir kuvvet htim. Çamurdan kendimi kurtardıktan sonra sağ ayağımın sağlam ancak sol ayağımın bilekten sallandığını gördüm. Yardım istedik ama herkes panikti. Kimin kurtulduğunu, kimin göçük altında kaldığını anlayamadık, bir süre sonra komşularımız geldi ve beni bulunduğum yerden kurtarmaya çalıştı.” dedi.

-“Ambulans yolların bozukluğu nedeniyle ulaşamadı”-

Komşularının kendilerine yardımcı olduklarını ifade eden Hasan Arslan, “Beni ambar iskelesine koydular. Heyelan bölgesinden uzak bir yere getirdiler. Bu arada komşularımız yardıma koştu ve çadır, battaniye getirerek bizi yağmurdan korumaya çalıştılar. Ambulansa haber vermişler ama ambulans yolların bozukluğu nedeniyle ulaşamadı. 3-4 saat sonra sağlık ekipleri sedyelerle bize ulaştılar. 40 kişilik sağlık ekibi sağ olsun bizi 3 kilometre taşıdı. Ana yola indikten sonra ambulansa bindirdiler ve hastaneye getirdiler. Allah razı olsun doktorlar ilgilendi ve şimdi iyiyim.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.