Büyükşehir, Dijital Yazılım Eğitimlerine Başladı

EĞİTİM 22.12.2020 - 23:38, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1425+ kez okundu.
 

Büyükşehir, Dijital Yazılım Eğitimlerine Başladı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler: “Kodlama Eğitimleri İle Gençlerin Bilim Ve Teknolojiyi Sevmeleri Sağlanarak Ordu İlinin Bir Yazılım Üssü Haline Getirilmesini Hedefleniyoruz”
Ordu Büyükşehir Belediyesi, dijital yazılım alanında yen bir atağa hazırlanıyor. Geçen yıl dijital oyun yazarı yetiştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen eğitimlerin ardından Ordu’yu yazılım üssü yapabilmek adına yeni bir çalışmaya daha imza atan Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarımda uyguladığı alım garantili ‘sözleşmeli üretim modeli’ tarzında, kendini yazılım alanında geliştiren gençlerle üretim alım garantili yazılım sözleşmesi imzalayacak. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, iştirak şirketi ORYAZ tarafından ‘yazılım kodlama’ eğitimlerine başladı. Ordu ilinde yaşayan 13-40 yaş aralığındaki katılımcılara yönelik başlatılan ücretsiz kodlama eğitimleri ilk etapta video konferansla gerçekleştiriliyor.    “ORDU DİJİTAL YAZILIM VADİSİ OLABİLİR”   Eğitim çalışmalarına video konferansla katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, eğitimlerin Ordu ilindeki yazılım sektörünün gelişmesine ön ayak olacağını belirtti. Güler, “Bu çalışma ile gençlerin bilim ve teknolojiyi sevmeleri sağlanarak Ordu ilinin bir yazılım üssü haline getirilmesini hedefliyoruz. Bu eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerlerden seçim yapılarak, 3-6 aylık geniş kapsamlı ileri düzey kodlama eğitimi vereceğiz. Bu eğitimlerde başarı gösteren yazılımcılarla alım garantili yazılım sözleşmesi imzalayacağız. Daha önce ifade ettiğimiz gibi; ABD’de nasıl Silikon Vadisi varsa, Ordu’yu da ‘Dijital Yazılım Vadisi’ yapmayı hedefliyoruz” dedi.  Gelecekte istihdam konusundaki en önemli tercihlerden birinin yazılım konusunda olacağına dikkat çeken Başkan Güler, “Amacımız ilimizde ciddi anlamda bu sektörden istihdam sağlayacak ve bu yolla kazanç elde edecek gençler görmeyi arzu ediyoruz” ifadesini kullandı.   ÜCRETSİZ KATILIM   Uzaktan başlayan eğitimler 30’ar dakikalık iki ders şeklinde, 3 ayrı gruba 3 farklı alt başlıkla yapılıyor. Gençlere Web Uygulama, Mobil Uygulama (Android ve IOS) geliştirme ve Ardunio ile Robotik Kodlama yeteneği kazandırmayı amaçlayan eğitimler kapsamında Pazartesi ve Salı günleri ‘Robotik Kodlama’, Çarşamba ve Perşembe günleri ‘Html, CSS Web kodlama’, Cuma ve Cumartesi günleri ise ‘Flutter ile Android ve IOS’ eğitimleri verilecek.  21-31 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitimleri başarı ile tamamlayan kursiyerlerden seçim yapılarak 3-6 aylık geniş kapsamlı ileri düzey kodlama eğitimi verilecek ve üretim alım garantili yazılım sözleşmesi imzalanacak.    Robotik kodlama eğitimleri için Zoom Linki : http://us04web.zoom.us/j/9668123812?pwd=UmloVzhSMHVCb2hiUElOaExsZk9VQT09
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler: “Kodlama Eğitimleri İle Gençlerin Bilim Ve Teknolojiyi Sevmeleri Sağlanarak Ordu İlinin Bir Yazılım Üssü Haline Getirilmesini Hedefleniyoruz”

Ordu Büyükşehir Belediyesi, dijital yazılım alanında yen bir atağa hazırlanıyor. Geçen yıl dijital oyun yazarı yetiştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen eğitimlerin ardından Ordu’yu yazılım üssü yapabilmek adına yeni bir çalışmaya daha imza atan Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarımda uyguladığı alım garantili ‘sözleşmeli üretim modeli’ tarzında, kendini yazılım alanında geliştiren gençlerle üretim alım garantili yazılım sözleşmesi imzalayacak.

Bu amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, iştirak şirketi ORYAZ tarafından ‘yazılım kodlama’ eğitimlerine başladı. Ordu ilinde yaşayan 13-40 yaş aralığındaki katılımcılara yönelik başlatılan ücretsiz kodlama eğitimleri ilk etapta video konferansla gerçekleştiriliyor. 

 

“ORDU DİJİTAL YAZILIM VADİSİ OLABİLİR”

 

Eğitim çalışmalarına video konferansla katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, eğitimlerin Ordu ilindeki yazılım sektörünün gelişmesine ön ayak olacağını belirtti. Güler, “Bu çalışma ile gençlerin bilim ve teknolojiyi sevmeleri sağlanarak Ordu ilinin bir yazılım üssü haline getirilmesini hedefliyoruz. Bu eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerlerden seçim yapılarak, 3-6 aylık geniş kapsamlı ileri düzey kodlama eğitimi vereceğiz. Bu eğitimlerde başarı gösteren yazılımcılarla alım garantili yazılım sözleşmesi imzalayacağız. Daha önce ifade ettiğimiz gibi; ABD’de nasıl Silikon Vadisi varsa, Ordu’yu da ‘Dijital Yazılım Vadisi’ yapmayı hedefliyoruz” dedi. 

Gelecekte istihdam konusundaki en önemli tercihlerden birinin yazılım konusunda olacağına dikkat çeken Başkan Güler, “Amacımız ilimizde ciddi anlamda bu sektörden istihdam sağlayacak ve bu yolla kazanç elde edecek gençler görmeyi arzu ediyoruz” ifadesini kullandı.

 

ÜCRETSİZ KATILIM

 

Uzaktan başlayan eğitimler 30’ar dakikalık iki ders şeklinde, 3 ayrı gruba 3 farklı alt başlıkla yapılıyor. Gençlere Web Uygulama, Mobil Uygulama (Android ve IOS) geliştirme ve Ardunio ile Robotik Kodlama yeteneği kazandırmayı amaçlayan eğitimler kapsamında Pazartesi ve Salı günleri ‘Robotik Kodlama’, Çarşamba ve Perşembe günleri ‘Html, CSS Web kodlama’, Cuma ve Cumartesi günleri ise ‘Flutter ile Android ve IOS’ eğitimleri verilecek. 

21-31 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitimleri başarı ile tamamlayan kursiyerlerden seçim yapılarak 3-6 aylık geniş kapsamlı ileri düzey kodlama eğitimi verilecek ve üretim alım garantili yazılım sözleşmesi imzalanacak. 

 

Robotik kodlama eğitimleri için Zoom Linki : http://us04web.zoom.us/j/9668123812?pwd=UmloVzhSMHVCb2hiUElOaExsZk9VQT09

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.