Büyükşehir’den ‘organik’ hamle

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 24.11.2019 - 22:01, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1092+ kez okundu.
 

Büyükşehir’den ‘organik’ hamle

ORTAR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sancar Eser, “Doğal tarım ve hayvancılığın yerini kimyasal maddeler, ilaçlar, hormonlar almıştır. Bunların tümü ne yazık ki kanserojendir. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bu gerçeği görüyoruz ve doğal beslenmenin önlemine dikkat çekiyoruz” dedi.
Ordu Tarım ve Hayvancılık Gıda Sanayi (ORTAR) A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sancar Eser, kansere karşı yöresel organik ürünleri desteklediklerini açıkladı. Eser, “Ülkemizde lösemi ve kanser hızla artıyor, adeta grip gibi yayılıyor. Bunun nedenlerini araştırdığımızda beslenme ve kanser yapabilen kimyasallar ve tüm gıdaların içine konulan katkı maddeleri birinci sırada yer alıyor. Artan nüfusu doyurmak problem haline gelmiştir. Diğer bir yandan doğal tarım alanlarına yapılan inşaatlar verimli toprakları yok etmiştir. Doğal tarım ve hayvancılığın yerini kimyasal maddeler, ilaçlar, hormonlar almıştır. Bunların tümü ne yazık ki kanserojendir. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bu gerçeği görüyoruz ve doğal beslenmenin önlemine dikkat çekiyoruz. Bu amaçla artık belediyenin tarım şirketi ORTAR A.Ş., Ordu’nun köylerinden gelen doğal gıdalar üretmeye başladı . Köylerimizden gelen kivi, çilek ve kuşburnu ve reçelde iddialıyız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Hilmi Güler, bu konunun mimarıdır. Kendisine tüm halkımız adına teşekkür ederiz” diye konuştu. Satılan yumurtaların hepsi organik Altınordu ilçesinde farklı güzergâhlarda açılan büfelerle vatandaşların organik ürün tüketmesi için öncülük ettiklerini belirten ve bu kapsamda Organik Sertifikalı Yumurta satışı yaptıklarını kaydeden Eser, “Organik Sertifikalı Yumurtalarımızın özellikleri; tavuğun beslendiği yemin veya otların hiçbir şekilde sentetik, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO), gübrelenmiş veya ilaçlanmış olmamasıdır. Tavuklara verilen yemlerin Ordu ili sınırlarında üretilmiş organik sertifikalı olmasıdır. Tavuklara hormon, antibiyotik veya başka hiçbir ilacın enjekte edilmemesidir. Tavukların Ordu ilinde yetiştirildikleri alanda en az üç yıldır kimyasal ya da sentetik gübreleme yapılmamış olmasıdır” ifadelerinde bulundu. Eser, Coğrafi İşaretli ve Organik Sertifikalı paketli ilk Akkuş Fasulyesi’nin de büfelerde satıldığına dikkat çekerek, “Amaç Akkuş Fasulyesi yerine satılan Kanada Fasulyesinin önüne geçmek” şeklinde konuştu.
ORTAR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sancar Eser, “Doğal tarım ve hayvancılığın yerini kimyasal maddeler, ilaçlar, hormonlar almıştır. Bunların tümü ne yazık ki kanserojendir. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bu gerçeği görüyoruz ve doğal beslenmenin önlemine dikkat çekiyoruz” dedi.

Ordu Tarım ve Hayvancılık Gıda Sanayi (ORTAR) A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sancar Eser, kansere karşı yöresel organik ürünleri desteklediklerini açıkladı. Eser, “Ülkemizde lösemi ve kanser hızla artıyor, adeta grip gibi yayılıyor. Bunun nedenlerini araştırdığımızda beslenme ve kanser yapabilen kimyasallar ve tüm gıdaların içine konulan katkı maddeleri birinci sırada yer alıyor. Artan nüfusu doyurmak problem haline gelmiştir. Diğer bir yandan doğal tarım alanlarına yapılan inşaatlar verimli toprakları yok etmiştir. Doğal tarım ve hayvancılığın yerini kimyasal maddeler, ilaçlar, hormonlar almıştır. Bunların tümü ne yazık ki kanserojendir. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bu gerçeği görüyoruz ve doğal beslenmenin önlemine dikkat çekiyoruz. Bu amaçla artık belediyenin tarım şirketi ORTAR A.Ş., Ordu’nun köylerinden gelen doğal gıdalar üretmeye başladı . Köylerimizden gelen kivi, çilek ve kuşburnu ve reçelde iddialıyız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Hilmi Güler, bu konunun mimarıdır. Kendisine tüm halkımız adına teşekkür ederiz” diye konuştu.

Satılan yumurtaların hepsi organik

Altınordu ilçesinde farklı güzergâhlarda açılan büfelerle vatandaşların organik ürün tüketmesi için öncülük ettiklerini belirten ve bu kapsamda Organik Sertifikalı Yumurta satışı yaptıklarını kaydeden Eser, “Organik Sertifikalı Yumurtalarımızın özellikleri; tavuğun beslendiği yemin veya otların hiçbir şekilde sentetik, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO), gübrelenmiş veya ilaçlanmış olmamasıdır. Tavuklara verilen yemlerin Ordu ili sınırlarında üretilmiş organik sertifikalı olmasıdır. Tavuklara hormon, antibiyotik veya başka hiçbir ilacın enjekte edilmemesidir. Tavukların Ordu ilinde yetiştirildikleri alanda en az üç yıldır kimyasal ya da sentetik gübreleme yapılmamış olmasıdır” ifadelerinde bulundu.

Eser, Coğrafi İşaretli ve Organik Sertifikalı paketli ilk Akkuş Fasulyesi’nin de büfelerde satıldığına dikkat çekerek, “Amaç Akkuş Fasulyesi yerine satılan Kanada Fasulyesinin önüne geçmek” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.