“Bu ilçe güzellikleri hak ediyor”

BÖLGE GÜNDEMİ 16.09.2018 - 23:19, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1785+ kez okundu.
 

“Bu ilçe güzellikleri hak ediyor”

“15 Eylül Dünya Temizlik Günü” nedeniyle düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye özel ve güzel bir ilçe, bu ilçe güzellikleri hak ediyor. Bu doğrultu ciddi bir çalışma yaptık" dedi.
Ünye Belediyesi, “15 Eylül Dünya Çöp Toplama Günü” dolayısıyla farkındalık yaratmak amacıyla Atatürk Parkında çöp toplama etkinliği düzenleyerek temiz bir çevre vurgusu yaptı. -“Keşke hiç kirletmesek”- Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, programda yaptığı konuşmada, doğanın bilinçsiz bir şekilde tahrip edildiğini,n farkına varılması gerektiğini ifade ederek,  “Bugün “Dünya Temizlik Günü” bir başka ifade ile dünya çöp toplama günü. Aslında toplamaya girmeden önce keşke hiç kirletmesek, sokağa elimizdekini hiç atmasak ve bugünler kutlanmasa. Ama bu dünya var olduğu süre içinde insanoğlu var olduğu süre boyunca maalesef bu bir handikabımız. Attığımız bir pet şişe ile yüz yıllar boyunca balıkların ölümünden tutunda, bir kuşun onu yem zannederek yeme girişimiyle ölümüne varana kadar adeta doğayı bilinçsiz bir şekilde tahrip ettiğimizin farkına varmalıyız. Biz bozduğumuz bu doğanın dengesini yeniden yerine getirmekle ilgili zerre kadar katkımız olsun düşüncesi ile bugün bu etkinliği gerçekleştiriyoruz.” dedi. -“Ünye merkezde ciddi bir çalışma yaptık”- Ünye’de temizlik anlamında ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Çamyar, “Ünye, özel ve güzel bir ilçe. Bu ilçe güzellikleri hak ediyor. Bu doğrultu da göreve geldiğimiz günden bu yana başta çöp konteynırlarının yer altına alınmasıyla ilgili Ünye merkezde ciddi bir çalışma yaptık. Bununla birlikte sokakların temizliği bundan sonra farklı olacak dedik. Artık ara sokaklar haricinde ana caddelerin tamamı modern araçlarla temizlenecek ve buradan boşa çıkan araçlarımızla haftanın iki günü üst bölgelerimizin çöpleri toplayıp, onların dereye, dağa, ormana atılmasına da engel olmuş olacağız.” diye konuştu. -“Ekmeğini çöpten kazan projesin yaygınlaştıracağız”- Hedeflerinin ekmeğini çöpten çıkar projesini yaygınlaştırmak olduğunu ifade eden Ünye Belediye başkanı Ahmet Çamyar, belediye temizlik ekibine de gayretlerinden dolayı teşekkür ederek şöyle konuştu: “Temizlik ekimizi kutluyorum. Yaz aylarında Ünye’de 70 günün üzerinde etkinlik yapıldı. Bu etkinliklerde şehir içinden ve şehir dışından yoğun bir kalabalığı ağırladık. Bu kadar insan kalabalığının olduğu yerde şehir adım atılamaz halde oluyor. Ama sabah kalkıyorsunuz her şey normal. Ama onlar sabah 5’te kalkıp mesai başlayana kadar şehrin temizliği ile ilgili mücadele ediyorlar. Ben kendilerini kutluyorum. Biz özellikle Cumhurbaşkanımızın değerli eşleri Emine Erdoğan’ın başlattığı sıfır atık projesine çok hızlı geçen bir kamu kurumuyuz. Ekmeğini çöpten kazan projesini hayata geçirdik. Hedefimiz Ünye’nin tamamında bu projeyi yaygınlaştırmak.” Başkan Çamyar’ın konuşmasının ardından katılımcılar tarafından çevre temizliği yapıldı. Etkinliğe, Ünye belediye başkanı Ahmet Çamyar’ın yanı sıra, belediye başkan yardımcıları, Kent Konseyi Başkanı Musa Özgür Kıroğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.   
“15 Eylül Dünya Temizlik Günü” nedeniyle düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye özel ve güzel bir ilçe, bu ilçe güzellikleri hak ediyor. Bu doğrultu ciddi bir çalışma yaptık" dedi.

Ünye Belediyesi, “15 Eylül Dünya Çöp Toplama Günü” dolayısıyla farkındalık yaratmak amacıyla Atatürk Parkında çöp toplama etkinliği düzenleyerek temiz bir çevre vurgusu yaptı.

-“Keşke hiç kirletmesek”-

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, programda yaptığı konuşmada, doğanın bilinçsiz bir şekilde tahrip edildiğini,n farkına varılması gerektiğini ifade ederek,  “Bugün “Dünya Temizlik Günü” bir başka ifade ile dünya çöp toplama günü. Aslında toplamaya girmeden önce keşke hiç kirletmesek, sokağa elimizdekini hiç atmasak ve bugünler kutlanmasa. Ama bu dünya var olduğu süre içinde insanoğlu var olduğu süre boyunca maalesef bu bir handikabımız. Attığımız bir pet şişe ile yüz yıllar boyunca balıkların ölümünden tutunda, bir kuşun onu yem zannederek yeme girişimiyle ölümüne varana kadar adeta doğayı bilinçsiz bir şekilde tahrip ettiğimizin farkına varmalıyız. Biz bozduğumuz bu doğanın dengesini yeniden yerine getirmekle ilgili zerre kadar katkımız olsun düşüncesi ile bugün bu etkinliği gerçekleştiriyoruz.” dedi.

-“Ünye merkezde ciddi bir çalışma yaptık”-

Ünye’de temizlik anlamında ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Çamyar, “Ünye, özel ve güzel bir ilçe. Bu ilçe güzellikleri hak ediyor. Bu doğrultu da göreve geldiğimiz günden bu yana başta çöp konteynırlarının yer altına alınmasıyla ilgili Ünye merkezde ciddi bir çalışma yaptık. Bununla birlikte sokakların temizliği bundan sonra farklı olacak dedik. Artık ara sokaklar haricinde ana caddelerin tamamı modern araçlarla temizlenecek ve buradan boşa çıkan araçlarımızla haftanın iki günü üst bölgelerimizin çöpleri toplayıp, onların dereye, dağa, ormana atılmasına da engel olmuş olacağız.” diye konuştu.

-“Ekmeğini çöpten kazan projesin yaygınlaştıracağız”-

Hedeflerinin ekmeğini çöpten çıkar projesini yaygınlaştırmak olduğunu ifade eden Ünye Belediye başkanı Ahmet Çamyar, belediye temizlik ekibine de gayretlerinden dolayı teşekkür ederek şöyle konuştu:

“Temizlik ekimizi kutluyorum. Yaz aylarında Ünye’de 70 günün üzerinde etkinlik yapıldı. Bu etkinliklerde şehir içinden ve şehir dışından yoğun bir kalabalığı ağırladık. Bu kadar insan kalabalığının olduğu yerde şehir adım atılamaz halde oluyor. Ama sabah kalkıyorsunuz her şey normal. Ama onlar sabah 5’te kalkıp mesai başlayana kadar şehrin temizliği ile ilgili mücadele ediyorlar. Ben kendilerini kutluyorum. Biz özellikle Cumhurbaşkanımızın değerli eşleri Emine Erdoğan’ın başlattığı sıfır atık projesine çok hızlı geçen bir kamu kurumuyuz. Ekmeğini çöpten kazan projesini hayata geçirdik. Hedefimiz Ünye’nin tamamında bu projeyi yaygınlaştırmak.”

Başkan Çamyar’ın konuşmasının ardından katılımcılar tarafından çevre temizliği yapıldı.

Etkinliğe, Ünye belediye başkanı Ahmet Çamyar’ın yanı sıra, belediye başkan yardımcıları, Kent Konseyi Başkanı Musa Özgür Kıroğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.