Bu Çocuklar Harikalar Yaratıyor

KÜLTÜR 22.04.2018 - 10:16, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2344+ kez okundu.
 

Bu Çocuklar Harikalar Yaratıyor

Ordu’da düzenlenen Türkiye Halk Oyunları Bölge yarışmasında büyükler kategorisinde yarışan Ünye’nin Dünkü Çocukları Halk Oyunları Ekibi aldığı 89 puanla ikinci olarak, Türkiye finaline gitmeye hak kazandı.
Türkiye Halk oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Halk Oyunları yarışmasında önce il şampiyonu olan Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği Halk Oyunları Ekibi Ordu ilini bölgede temsil etme hakkı yakalamıştı. 21 Nisan 2018 Cumartesi yani bugün düzenlenen bölge finalinde de ikincilik elde eden ekip gözünü Türkiye finaline dikti. Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği Başkanı Bekir Şimşek, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada başarılarından dolayı yaşadıkları mutluluğu dile getirerek yarışmaya ilişkin şu bilgileri verdi: “Yarışmada Artvin, Samsun, Gümüşhane ve Ordu olmak üzere 4 vilayet vardı. Artvin bu alanda çok popüler olduğu için diğer vilayetler gelmemişler. 92 puan Artvin aldı, 89 puanda biz aldık. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği Bölge finalinde Ordu İl Şampiyonu olarak ilimizi bölge şampiyonasında temsil etme hakkı kazanmıştık. Bugün yapılan bölge şampiyonasında ikinci olarak Türkiye finaline gideceğiz. Burada da Ordu’yu ve Ünye’yi en iyi şekilde temsil edeceğiz.” Başkan Şimşek, verdikleri desteklerden dolayı Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’e, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve başarılarından dolayı da halk oyunları ekibine teşekkür etti.  
Ordu’da düzenlenen Türkiye Halk Oyunları Bölge yarışmasında büyükler kategorisinde yarışan Ünye’nin Dünkü Çocukları Halk Oyunları Ekibi aldığı 89 puanla ikinci olarak, Türkiye finaline gitmeye hak kazandı.

Türkiye Halk oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Halk Oyunları yarışmasında önce il şampiyonu olan Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği Halk Oyunları Ekibi Ordu ilini bölgede temsil etme hakkı yakalamıştı. 21 Nisan 2018 Cumartesi yani bugün düzenlenen bölge finalinde de ikincilik elde eden ekip gözünü Türkiye finaline dikti.

Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği Başkanı Bekir Şimşek, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada başarılarından dolayı yaşadıkları mutluluğu dile getirerek yarışmaya ilişkin şu bilgileri verdi:

“Yarışmada Artvin, Samsun, Gümüşhane ve Ordu olmak üzere 4 vilayet vardı. Artvin bu alanda çok popüler olduğu için diğer vilayetler gelmemişler. 92 puan Artvin aldı, 89 puanda biz aldık. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği Bölge finalinde Ordu İl Şampiyonu olarak ilimizi bölge şampiyonasında temsil etme hakkı kazanmıştık. Bugün yapılan bölge şampiyonasında ikinci olarak Türkiye finaline gideceğiz. Burada da Ordu’yu ve Ünye’yi en iyi şekilde temsil edeceğiz.”

Başkan Şimşek, verdikleri desteklerden dolayı Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’e, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve başarılarından dolayı da halk oyunları ekibine teşekkür etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.