Birkaç Yılda Pkk’yı Bertaraf Edeceğiz

SİYASET 09.01.2020 - 09:10, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2573+ kez okundu.
 

Birkaç Yılda Pkk’yı Bertaraf Edeceğiz

Dünyadaki Türkiye’ başlıklı konferansta konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, “Emin olun önümüzdeki birkaç yılda PKK tehdidini topraklarımızdan ve bölgemizden bertaraf edeceğiz.” dedi.
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Dünyadaki Türkiye’ başlıklı bir konferans verdi. Aynı anda pek çok krizin söz konusu olduğunu belirten Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, “Bugün çok önemli krizlerle çok önemli sınavlarla karşı karşıyayız. Pek çok krizle aynı anda mücadele ediyoruz. Pek çok krizi aynı anda aşmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin bugün pek çok konuda sahip olduğu çeşitli gündemler aslında ülkemizin genişleyen ve büyüyen vizyonunun ifadesidir. Ancak bunu nelere rağmen yaptığınızın altını özellikle çizmek istiyorum.” dedi.   BOŞ HAYALCİLİK YOK “Birleşmiş Milletlerde Cumhurbaşkanımızın dünya beşten büyüktür ifadesi çok büyük bir iddiadır.” diyen Kıran sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak bu iddiayı Cumhurbaşkanımız ilk gündeme getirdiğinde dünyaya meydan okuduğunda bunu boş bir hayalcilik olarak görenler oldu, salt bir slogan olarak değerlendirenler oldu. Tırnak içinde söylüyorum Türkiye’nin boyundan büyük işlere kalkıştığını söyleyenler oldu. Ancak hiç kimsenin Türkiye’nin boyunun ölçüsünü almaya haddi de hakkı da olamaz. Türkiye, Cumhurbaşkanımız liderliğinde dünyaya hak ve adaleti tesis ettirecek güce medeniyete, zenginliğe ve tarihi derinliğe sahiptir. Tarihimizden aldığımız bu güçle direncimizi ve gücümüzü muhafaza ediyoruz. Türkiye’yi büyütmeye devam ediyoruz.”   BİR KAÇ YILA PKK BİTECEK Dünyada alt alta 100 sınama, çatışma, kavgayı yazdığında bunların 60’ının Türkiye’nin hemen yanı başımızda cereyan ettiğinin görüleceğini aktaran Kıran sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye aynı anda pek çok sorunla mücadele ederken PKK tehdidini bir kenara bırakma lüksü var mı? Aynı anda PKK ile de güvenlik birimlerimiz sahada çok amansız bir mücadele veriyor. Bu mücadelede çok önemli başarılar elde ettik. Emin olun önümüzdeki birkaç yılda bu tehdidi topraklarımızdan ve bölgemizden bertaraf edeceğiz. PKK ile bitiyor mu? Hayır DEAŞ var. DEAŞ’ın tehdit ettiği ülkelerin başında ülkemiz geliyor. Türkiye için de DEAŞ çok büyük bir tehdittir. Biz DEAŞ’la sahada mücadele eden tek NATO ülkesiyiz. Buna rağmen yıllarca Türkiye DEAŞ’ı destekliyor diyerek propaganda yaptılar. Algı operasyonu yaptılar.”
Dünyadaki Türkiye’ başlıklı konferansta konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, “Emin olun önümüzdeki birkaç yılda PKK tehdidini topraklarımızdan ve bölgemizden bertaraf edeceğiz.” dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Dünyadaki Türkiye’ başlıklı bir konferans verdi. Aynı anda pek çok krizin söz konusu olduğunu belirten Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, “Bugün çok önemli krizlerle çok önemli sınavlarla karşı karşıyayız. Pek çok krizle aynı anda mücadele ediyoruz. Pek çok krizi aynı anda aşmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin bugün pek çok konuda sahip olduğu çeşitli gündemler aslında ülkemizin genişleyen ve büyüyen vizyonunun ifadesidir. Ancak bunu nelere rağmen yaptığınızın altını özellikle çizmek istiyorum.” dedi.  

BOŞ HAYALCİLİK YOK

“Birleşmiş Milletlerde Cumhurbaşkanımızın dünya beşten büyüktür ifadesi çok büyük bir iddiadır.” diyen Kıran sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak bu iddiayı Cumhurbaşkanımız ilk gündeme getirdiğinde dünyaya meydan okuduğunda bunu boş bir hayalcilik olarak görenler oldu, salt bir slogan olarak değerlendirenler oldu. Tırnak içinde söylüyorum Türkiye’nin boyundan büyük işlere kalkıştığını söyleyenler oldu. Ancak hiç kimsenin Türkiye’nin boyunun ölçüsünü almaya haddi de hakkı da olamaz. Türkiye, Cumhurbaşkanımız liderliğinde dünyaya hak ve adaleti tesis ettirecek güce medeniyete, zenginliğe ve tarihi derinliğe sahiptir. Tarihimizden aldığımız bu güçle direncimizi ve gücümüzü muhafaza ediyoruz. Türkiye’yi büyütmeye devam ediyoruz.”  

BİR KAÇ YILA PKK BİTECEK

Dünyada alt alta 100 sınama, çatışma, kavgayı yazdığında bunların 60’ının Türkiye’nin hemen yanı başımızda cereyan ettiğinin görüleceğini aktaran Kıran sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye aynı anda pek çok sorunla mücadele ederken PKK tehdidini bir kenara bırakma lüksü var mı? Aynı anda PKK ile de güvenlik birimlerimiz sahada çok amansız bir mücadele veriyor. Bu mücadelede çok önemli başarılar elde ettik. Emin olun önümüzdeki birkaç yılda bu tehdidi topraklarımızdan ve bölgemizden bertaraf edeceğiz. PKK ile bitiyor mu? Hayır DEAŞ var. DEAŞ’ın tehdit ettiği ülkelerin başında ülkemiz geliyor. Türkiye için de DEAŞ çok büyük bir tehdittir. Biz DEAŞ’la sahada mücadele eden tek NATO ülkesiyiz. Buna rağmen yıllarca Türkiye DEAŞ’ı destekliyor diyerek propaganda yaptılar. Algı operasyonu yaptılar.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.