Belediye Meclisine CHP’nin Önergesi Damga Vurdu

BÖLGE GÜNDEMİ 08.01.2019 - 22:35, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1301+ kez okundu.
 

Belediye Meclisine CHP’nin Önergesi Damga Vurdu

Ünye Belediyesi’nin Ocak ayı Olağan Meclisinde CHP tarafının önergesi damga vurdu.
Önergede CHP Belediye Meclis Üyeleri Sezai Kantar, Emin Yılmaz ve Kemal Maral imzası bulunurken, önergeyi kürsüde okuyan Sezai Kantar şunları ifade etti; “5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 26. Maddesine göre, “Meclis üyeleri meclis başkanlığına önerge vererek, belediye işleriyle ilgili sözlü veya yazılı soru sorabilir. Ünye kamuoyu ve meclis üyeleri olarak aşağıdaki sorulara cevap beklemekteyiz. 2014 yerel seçimlerinde 70 oy aldığını her platformda dile getiren önceki Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çamyar, İç İşleri Bakanlığı tarafından 16 Kasım 2018 tarihinde görevden alınmıştır. Kamuoyu sayın başkanın görevden alınma sebebini halen bilinmemekte olup, bu konuda bir açıklama yapacak mısınız? -Bizler meclis üyeleri olarak, belediye başkanının görevden alınma sebeplerini ve soruşturmaya esas kamu zararı miktarını, yazılı ve sözlü olarak tarafımıza bildirilmesini talep ediyoruz. Sayın Başkan, yerel basında yaptığınız açıklama ile, 23 Kasımda Meclis kararı ile Belediye Başkanlığına seçildikten sonra; “ bir ayda 1 milyon tasarruf edildiğini” söylediniz. Bu tasarrufu nasıl sağladınız? Yukarıda belirtilen açıklamaya göre; sizden önce görev yapan Belediye Başkanı ve yardımcıları, 4,5 yıl yani 54 ay görev yaptıklarına göre, “54 milyon kamu israfı yaptıkları” anlamına mı geliyor? Bu konuda ne diyeceksiniz?” Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, Ahmet Çamyar hakkındaki soruya “yargıya gitmiş bir hadise ve bu konuya bir cevap verme şansımız yok” diye cevap verirken Özel Kalem Müdürü Nebati Altun ise “Sayın Ahmet Çamyar Bey görevinden alınma değil uzaklaştırılmıştır. Henüz elimize teftiş raporları gelmediği için kimin, ne ile suçlandığı hakkında kurumumuzun da hiçbir bilgisi yoktur. Bu konu hakkında verilebilecek resmi bir cevabımız yoktur.” diye konuştu. Tasarruflar hakkındaki soruya ise Mali İşlerden Sorumlu İlhan Odabaşı şu şekilde cevap verdi; “Tasarruflarımızla alakalı olarak yapılan harcamaların kısıtlanmasıyla sağlanmıştır. Bazı programlar, kamu harcamaları, etkinlikler gibi bazı şeyler kısıtlandığı için tasarruf yapıldı. Personel konusunda herhangi bir tasarrufa gidilmedi sadece ekstra işler yapılmadı.”dedi. Soruyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül ise şunları söyledi; “Bizim gelen faturalardan istediğimiz indirimler oldu. “Belediyeye bunu 20-25 indirmeniz gerekli” dedik ve farklı programlar da yapmadık. Mesela İstanbul’da yapılacak olan bir programı Ünye’nin menfaatine uygun olmayacağını düşünerek gerek duymadık. Reklam giderlerine pek sıcak bakmadık. Ayrıca temizlik hizmetini yapan firmadan bir indirim istedik ve o da bu tasarrufa katıldı. Çocuk istismarı konusunda burada yapılan programlar hatırı sayılı bir harcama gerektiriyordu. Biz bu ödemeleri indirimlerle hallettik ve bundan sonra böyle şeylere izin vermiyoruz. Bu şekilde iyi neticeler aldığımıza inanıyorum.”  diye konuştu.
Ünye Belediyesi’nin Ocak ayı Olağan Meclisinde CHP tarafının önergesi damga vurdu.

Önergede CHP Belediye Meclis Üyeleri Sezai Kantar, Emin Yılmaz ve Kemal Maral imzası bulunurken, önergeyi kürsüde okuyan Sezai Kantar şunları ifade etti;

“5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 26. Maddesine göre, “Meclis üyeleri meclis başkanlığına önerge vererek, belediye işleriyle ilgili sözlü veya yazılı soru sorabilir. Ünye kamuoyu ve meclis üyeleri olarak aşağıdaki sorulara cevap beklemekteyiz.

  1. 2014 yerel seçimlerinde 70 oy aldığını her platformda dile getiren önceki Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çamyar, İç İşleri Bakanlığı tarafından 16 Kasım 2018 tarihinde görevden alınmıştır. Kamuoyu sayın başkanın görevden alınma sebebini halen bilinmemekte olup, bu konuda bir açıklama yapacak mısınız?

-Bizler meclis üyeleri olarak, belediye başkanının görevden alınma sebeplerini ve soruşturmaya esas kamu zararı miktarını, yazılı ve sözlü olarak tarafımıza bildirilmesini talep ediyoruz.

  1. Sayın Başkan, yerel basında yaptığınız açıklama ile, 23 Kasımda Meclis kararı ile Belediye Başkanlığına seçildikten sonra; “ bir ayda 1 milyon tasarruf edildiğini” söylediniz. Bu tasarrufu nasıl sağladınız?
  2. Yukarıda belirtilen açıklamaya göre; sizden önce görev yapan Belediye Başkanı ve yardımcıları, 4,5 yıl yani 54 ay görev yaptıklarına göre, “54 milyon kamu israfı yaptıkları” anlamına mı geliyor? Bu konuda ne diyeceksiniz?”

Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, Ahmet Çamyar hakkındaki soruya “yargıya gitmiş bir hadise ve bu konuya bir cevap verme şansımız yok” diye cevap verirken Özel Kalem Müdürü Nebati Altun ise “Sayın Ahmet Çamyar Bey görevinden alınma değil uzaklaştırılmıştır. Henüz elimize teftiş raporları gelmediği için kimin, ne ile suçlandığı hakkında kurumumuzun da hiçbir bilgisi yoktur. Bu konu hakkında verilebilecek resmi bir cevabımız yoktur.” diye konuştu.

Tasarruflar hakkındaki soruya ise Mali İşlerden Sorumlu İlhan Odabaşı şu şekilde cevap verdi; “Tasarruflarımızla alakalı olarak yapılan harcamaların kısıtlanmasıyla sağlanmıştır. Bazı programlar, kamu harcamaları, etkinlikler gibi bazı şeyler kısıtlandığı için tasarruf yapıldı. Personel konusunda herhangi bir tasarrufa gidilmedi sadece ekstra işler yapılmadı.”dedi.

Soruyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül ise şunları söyledi; “Bizim gelen faturalardan istediğimiz indirimler oldu. “Belediyeye bunu 20-25 indirmeniz gerekli” dedik ve farklı programlar da yapmadık. Mesela İstanbul’da yapılacak olan bir programı Ünye’nin menfaatine uygun olmayacağını düşünerek gerek duymadık. Reklam giderlerine pek sıcak bakmadık. Ayrıca temizlik hizmetini yapan firmadan bir indirim istedik ve o da bu tasarrufa katıldı. Çocuk istismarı konusunda burada yapılan programlar hatırı sayılı bir harcama gerektiriyordu. Biz bu ödemeleri indirimlerle hallettik ve bundan sonra böyle şeylere izin vermiyoruz. Bu şekilde iyi neticeler aldığımıza inanıyorum.”  diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.