Başkan Güler “İlküvez’i Kurcalıyorlar”

BÖLGE GÜNDEMİ 14.03.2020 - 23:53, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1940+ kez okundu.
 

Başkan Güler “İlküvez’i Kurcalıyorlar”

Çaybaşı ilçesi İlküvez Mahallesi’ndeki Katı Atık Bertaraf Tesisi’nde tepki eylemi iki ayı geride bıraktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bölgede yapılan eylemlere ilişkin, “Orayı kurcalıyorlar” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Çaybaşı ilçesi İlküvez Mahallesi’ndeki Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin kapatılması için yöre halkının iki aydır bölgede yaptığı eylemlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede vatandaşların galeyana getirildiğini belirten Başkan Güler, içe suları tahlillerinin ise çarptırıldığını söyledi. Güler, “Çöple ilgili iyi bir çalışma yapılıyor. Bu konuda hassas davranıyoruz. Çaybaşı ilçesinde çok da güzel modern bir tesis kurulmuş. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Fakat İlküvez Mahallesi’nde hassas bir nokta var. En son Vali Bey ile gittik, enine boyuna anlattık durumu ama orada çözmemiz gerek bir durum var. Orasını biraz kurcalıyorlar. O kurcalamalar bilimsel, teknik ve etik değil. Biraz amaçlı gibi gözüküyor ama halkımız masum” diye konuştu. “BUNU AKLİ SELİM İLE ÇÖZELİM” Güler, Ordu’nun çöp konusunu çözen iller arasında bulunduğunu da belirterek, “Zaman zaman orada sularla ilgili yapılan tahliller çok önemli kişiler tarafından çarpıtılıyor. Tahlillerde herhangi bir şey yok. Gönül rahatlığıyla su içebilirsiniz. Bu noktada hassas olması gereken kişiler çarpıtıyor. Neticede insan sağlığının söz konusu olduğu bir yerde, ne parti ne de ideoloji kalır. Ben istiyorum ki, bunu akli selim ile çözelim. Muhalefet iktidar farkı gözetmeden, Ordu üst kimliği ile çözelim. Bize güvenin. Yeteri kadar bu konularla ilgili tecrübesi olan bizler, ismimizi son anda kirletmek istemeyiz” şeklinde konuştu.
Çaybaşı ilçesi İlküvez Mahallesi’ndeki Katı Atık Bertaraf Tesisi’nde tepki eylemi iki ayı geride bıraktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bölgede yapılan eylemlere ilişkin, “Orayı kurcalıyorlar” dedi.


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Çaybaşı ilçesi İlküvez Mahallesi’ndeki Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin kapatılması için yöre halkının iki aydır bölgede yaptığı eylemlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede vatandaşların galeyana getirildiğini belirten Başkan Güler, içe suları tahlillerinin ise çarptırıldığını söyledi. Güler, “Çöple ilgili iyi bir çalışma yapılıyor. Bu konuda hassas davranıyoruz. Çaybaşı ilçesinde çok da güzel modern bir tesis kurulmuş. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Fakat İlküvez Mahallesi’nde hassas bir nokta var. En son Vali Bey ile gittik, enine boyuna anlattık durumu ama orada çözmemiz gerek bir durum var. Orasını biraz kurcalıyorlar. O kurcalamalar bilimsel, teknik ve etik değil. Biraz amaçlı gibi gözüküyor ama halkımız masum” diye konuştu.

“BUNU AKLİ SELİM İLE ÇÖZELİM”

Güler, Ordu’nun çöp konusunu çözen iller arasında bulunduğunu da belirterek, “Zaman zaman orada sularla ilgili yapılan tahliller çok önemli kişiler tarafından çarpıtılıyor. Tahlillerde herhangi bir şey yok. Gönül rahatlığıyla su içebilirsiniz. Bu noktada hassas olması gereken kişiler çarpıtıyor. Neticede insan sağlığının söz konusu olduğu bir yerde, ne parti ne de ideoloji kalır. Ben istiyorum ki, bunu akli selim ile çözelim. Muhalefet iktidar farkı gözetmeden, Ordu üst kimliği ile çözelim. Bize güvenin. Yeteri kadar bu konularla ilgili tecrübesi olan bizler, ismimizi son anda kirletmek istemeyiz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.