Başkan Güler ile Vali Sonel’e çağrı

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 09.07.2020 - 15:37, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2618+ kez okundu.
 

Başkan Güler ile Vali Sonel’e çağrı

Türkiye’de üç ilin birden görülebildiği nadir yarımadalardan biri olan Devecik yarımadasının turizme kazandırılması için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ile Ordu Valisi Tuncay Sonel’e çağrı yapıldı.
Akkuş’un Çökek mahallesi Ordu’ya en uzak mahallelerden biri. Ordu’nun Samsun ile Tokat sınırında yer alan Çökek mahallesinin enfes bir manzarası var. Samsun’un Ayvacık ilçesinde bulunan Hasan Uğurlu baraj gölünün kenarında bulunan Çökek mahallesinde Devecik yarımadası ise sırası dışı manzarası ile ziyaretçileri adeta mest ediyor. Çökek mahallesinin sıra dışı bir başka özelliği ise aynı anda Ordu, Samsun ve Tokat olmak üzere üç ilin görülebildiği bir yer olması. Devecik yarımadasından Tokat’ın Erbaa ilçesi ile Samsun’un Çarşamba ve Ayvacık ilçeleri aynı anda görülebiliyor. Yıllardır sorunlarla boğuşan, geçim darlığı sebebiyle yoğun göç yaşayan Çökek mahallesi sakinleri ise sıra dışı manzarası olan sıra dışı yarım adanın turizme açılarak Ordu için ekonomik gelir kapısı olmasını istiyor.         BÖYLE BİR GÜZELLİK YOK   Çökek mahallesi sakinlerinden Mehmet Çan, “Bu alanın hem yukarıdan hem de buradan manzarası bir başkadır. Seyrine doyum olmaz. Hele güneşin batışı bir başkadır. Buraya gelenin derdi tasası kalmaz. Burası o kadar güzel bir yerdir. Burada daha önceden yolumuz yoktu. Sağ olsun Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci buraya yol yaptırdı. Çok uğraştı, çok zahmetli oldu ama güzel bir yol yaptırdı. Biz şimdi buranın turizme açılmasını istiyoruz. Burada neden yeme-içme tesisleri olmasın. Burada neden konaklamak için ahşap evler olmasın. Duyuyoruz Ordu Büyükşehir Belediyesi Çambaşı yaylasına kütük evler yaptırmış. Kalmak için aylar öncesinden randevu almak gerekiyormuş. Buraya onlardan neden olmasın. Burasının güzelliği oralardan aşağı değil.” dedi.     SU TURİZMİ DE OLSUN   Devecik yarımadasının sadece kara turizmine değil su turizmine de açılmasını istediklerini aktaran Çan, “Ben burada aynı zamanda balıkçılık yapıyorum. Burada levrek olur, sazan olur, yayın olur. Burada insanlar yüzebilir. Ayrıca teknelerle, sandallarla göl gezintisi yapabilir. Ben belki eksik söylüyorum. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Güler ile yeni Ordu Valimiz Tuncay Sonel’i buranın güzelliği kendi gözleriyle görmeleri için davet ediyorum. Gelsinler misafirimiz olsunlar. Onlara bir de balık ikram edeyim. Burada ne olup olmayacağını önler kendi gözleriyle görsünler. Bana göre burada olmaz olmaz. Çünkü böyle bir güzellik ancak masallarda var. Burada filim bile çekilebilir. Yetir ki artık bizim sahipsizliğimiz son bulsun.” şeklinde konuştu.
Türkiye’de üç ilin birden görülebildiği nadir yarımadalardan biri olan Devecik yarımadasının turizme kazandırılması için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ile Ordu Valisi Tuncay Sonel’e çağrı yapıldı.

Akkuş’un Çökek mahallesi Ordu’ya en uzak mahallelerden biri. Ordu’nun Samsun ile Tokat sınırında yer alan Çökek mahallesinin enfes bir manzarası var. Samsun’un Ayvacık ilçesinde bulunan Hasan Uğurlu baraj gölünün kenarında bulunan Çökek mahallesinde Devecik yarımadası ise sırası dışı manzarası ile ziyaretçileri adeta mest ediyor. Çökek mahallesinin sıra dışı bir başka özelliği ise aynı anda Ordu, Samsun ve Tokat olmak üzere üç ilin görülebildiği bir yer olması. Devecik yarımadasından Tokat’ın Erbaa ilçesi ile Samsun’un Çarşamba ve Ayvacık ilçeleri aynı anda görülebiliyor. Yıllardır sorunlarla boğuşan, geçim darlığı sebebiyle yoğun göç yaşayan Çökek mahallesi sakinleri ise sıra dışı manzarası olan sıra dışı yarım adanın turizme açılarak Ordu için ekonomik gelir kapısı olmasını istiyor.

 

 

 

 

BÖYLE BİR GÜZELLİK YOK

 

Çökek mahallesi sakinlerinden Mehmet Çan, “Bu alanın hem yukarıdan hem de buradan manzarası bir başkadır. Seyrine doyum olmaz. Hele güneşin batışı bir başkadır. Buraya gelenin derdi tasası kalmaz. Burası o kadar güzel bir yerdir. Burada daha önceden yolumuz yoktu. Sağ olsun Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci buraya yol yaptırdı. Çok uğraştı, çok zahmetli oldu ama güzel bir yol yaptırdı. Biz şimdi buranın turizme açılmasını istiyoruz. Burada neden yeme-içme tesisleri olmasın. Burada neden konaklamak için ahşap evler olmasın. Duyuyoruz Ordu Büyükşehir Belediyesi Çambaşı yaylasına kütük evler yaptırmış. Kalmak için aylar öncesinden randevu almak gerekiyormuş. Buraya onlardan neden olmasın. Burasının güzelliği oralardan aşağı değil.” dedi.

 

 

SU TURİZMİ DE OLSUN

 

Devecik yarımadasının sadece kara turizmine değil su turizmine de açılmasını istediklerini aktaran Çan, “Ben burada aynı zamanda balıkçılık yapıyorum. Burada levrek olur, sazan olur, yayın olur. Burada insanlar yüzebilir. Ayrıca teknelerle, sandallarla göl gezintisi yapabilir. Ben belki eksik söylüyorum. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Güler ile yeni Ordu Valimiz Tuncay Sonel’i buranın güzelliği kendi gözleriyle görmeleri için davet ediyorum. Gelsinler misafirimiz olsunlar. Onlara bir de balık ikram edeyim. Burada ne olup olmayacağını önler kendi gözleriyle görsünler. Bana göre burada olmaz olmaz. Çünkü böyle bir güzellik ancak masallarda var. Burada filim bile çekilebilir. Yetir ki artık bizim sahipsizliğimiz son bulsun.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.