Balıkçılar Gün Sayıyor

BÖLGE GÜNDEMİ 30.08.2020 - 17:14, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1642+ kez okundu.
 

Balıkçılar Gün Sayıyor

Karadeniz’de balıkçılar gün sayarken Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yaptığı açıklamayla Karadeniz’de avlanma ile ilgili yasakları da hatırlattı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan, "Denizlerde ve İç Sularda Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2020–2024 Av Dönemine Ait 5/1 Numaralı Tebliğ"  gereğince; 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren çevirme ağları ve trol avcılığına açık alanlarda trol ağları ile su ürünleri avcılığı yasağı sona ererek, mekanik güç kullanan ve kullanmayan çevirme ağları ile su ürünleri avcılığı serbest oluyor. Karadeniz'de Ordu İli Ünye İlçesi Taşkana Burnundan Gürcistan sınırına kadar olan karasularımızda her türlü trol ile su ürünleri avcılığı yasağı, Ordu karasularında kum midyesi avcılığı ve her türlü sürütme ağlar ile su ürünleri avcılığı yasağı devam ettiğini hatırlatan Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, balıkçılara şu yasak ve uyarıları da hatırlattı: “Yunuslar, Akdeniz Foku, Deniz Alaları, Orfoz, Vatoz,  Mahmuzlu Camgöz Köpekbalıklarının ve Mersin balıklarının bütün karasularımızda avlanmaları yasaktır.  Karadeniz de 1 Eylül -15 Aralık tarihleri arasında kıyıdan itibaren gırgır ağları ile kıyıdan itibaren 18 metre derinlikten, 16 Aralık- 14 Nisan tarihleri arasında 24 metre derinlikten diğer denizlerimizde ise dönem boyunca kıyıdan itibaren 24 metreden sığ sularda gırgır ağlarıyla avcılık yapılması yasaktır.  Denizlerde yapılan su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) misina ağların ve multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağların kullanılması, gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde bulundurulması yasaktır. Gemiler için verilen ruhsat tezkeresine ait ruhsat numarasının, plaka olarak gemiye yazılması ve sağ, sol ve üstten görülecek şekilde bulundurulması zorunludur.” Son olarak Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bütün balıkçılara bereketli, bol kazançlı ve bütün işlerinin rast gittiği bir sezon geçirmeleri dileklerinde bulundu.
Karadeniz’de balıkçılar gün sayarken Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yaptığı açıklamayla Karadeniz’de avlanma ile ilgili yasakları da hatırlattı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan, "Denizlerde ve İç Sularda Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2020–2024 Av Dönemine Ait 5/1 Numaralı Tebliğ"  gereğince; 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren çevirme ağları ve trol avcılığına açık alanlarda trol ağları ile su ürünleri avcılığı yasağı sona ererek, mekanik güç kullanan ve kullanmayan çevirme ağları ile su ürünleri avcılığı serbest oluyor.

Karadeniz'de Ordu İli Ünye İlçesi Taşkana Burnundan Gürcistan sınırına kadar olan karasularımızda her türlü trol ile su ürünleri avcılığı yasağı, Ordu karasularında kum midyesi avcılığı ve her türlü sürütme ağlar ile su ürünleri avcılığı yasağı devam ettiğini hatırlatan Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, balıkçılara şu yasak ve uyarıları da hatırlattı:

“Yunuslar, Akdeniz Foku, Deniz Alaları, Orfoz, Vatoz,  Mahmuzlu Camgöz Köpekbalıklarının ve Mersin balıklarının bütün karasularımızda avlanmaları yasaktır. 

Karadeniz de 1 Eylül -15 Aralık tarihleri arasında kıyıdan itibaren gırgır ağları ile kıyıdan itibaren 18 metre derinlikten, 16 Aralık- 14 Nisan tarihleri arasında 24 metre derinlikten diğer denizlerimizde ise dönem boyunca kıyıdan itibaren 24 metreden sığ sularda gırgır ağlarıyla avcılık yapılması yasaktır. 

Denizlerde yapılan su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) misina ağların ve multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağların kullanılması, gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde bulundurulması yasaktır.

Gemiler için verilen ruhsat tezkeresine ait ruhsat numarasının, plaka olarak gemiye yazılması ve sağ, sol ve üstten görülecek şekilde bulundurulması zorunludur.”

Son olarak Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bütün balıkçılara bereketli, bol kazançlı ve bütün işlerinin rast gittiği bir sezon geçirmeleri dileklerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.