Az daha kendini yakıyordu!

ASAYİŞ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 28.05.2018 - 16:24, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2383+ kez okundu.
 

Az daha kendini yakıyordu!

Gülyalı ilçesin bağılı Ambarlı Mahallesinde fındık bahçesin temizlemek için topladığı dalları ateşe veren Şakir Öztürk, alevlerin bir anda büyümesi üzerine ölüm tehlikesi atlattı.
Gülyalı’ya Ambarlı Mahallesinde Şakir Öztürk fındık bahçesini temizlemek istedi. Topladığı çalı çırpını yanı sıra fındık dallarını da yakarak temizlemek isteyen Şakir Öztürk’ün başına umulmadık bir iş çıktı. Rüzgarın da etkisiyle alevler bir anda büyüdü. Şakir Öztürk bir süre alevlere kendi başına sündürmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Bu sırada parmakları da yandı. Şakir Özürk’ün itfaiyeye haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye erleri yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından yangını söndürdü. Yangın  sonucu 10 kadar fındık ocağı hasar gördü. Alevler bir anda büyüdü İlk kez fındık dallarını yakarak temizlemeye çalıştığını ifade eden Şakir Öztürk, “Alevler bir anda büyüdü. Çok uğraştım ama söndürmeye başarılı olamadım. İtfaiyeyi çağırdım.  Sağ olsun itfaiye ekipleri gelerek yangını söndürdü. Benim başıma böyle bir geldi ama dilerim başka hiç kimsenin başına böyle bir olay gelmez. Her şey bir anda oldu. İnsanlar benim başıma gelenden insanlar ders alsınlar. Ben dersimi aldım. Bir daha böyle bir şeye kalkışmam. Allah korusun daha kötü şeyler de olabilirdi.” dedi. Yakmayın gübre yapın! Ziraat Mühendisi Haluk Şensoy ise ziraat mühendisleri olarak hiçbir zaman fındık bahçesi içerisinde ateş yakılmasını önermediklerini ifade ederek, “Onlar aslında sonuçta organik materyaldir. Bunlar toplandıktan sonra çürümeye bırakılır ve organik gübre olur. Yada dal parçala araçları var. Bunlar parçalandıktan sonra çürümeye bırakılır. Bu da organik gübre olur. Sonrasında bahçeye atılır. Bizim yapılmasını istediğimiz de budur. Biz asla yakılmasını istemeyiz. Fındık kavsuğu da aynı şekildedir. Ancak o da yazık ki yakılıyor. Biz bunların organik gübre yapılmasını isteriz ancak ne yazık ki üreticinin bu konuda bilgisi yok, zamanı yok ve fındığın değerini bulmaması yüzünden hevesi yok.” diye konuştu.  
Gülyalı ilçesin bağılı Ambarlı Mahallesinde fındık bahçesin temizlemek için topladığı dalları ateşe veren Şakir Öztürk, alevlerin bir anda büyümesi üzerine ölüm tehlikesi atlattı.

Gülyalı’ya Ambarlı Mahallesinde Şakir Öztürk fındık bahçesini temizlemek istedi. Topladığı çalı çırpını yanı sıra fındık dallarını da yakarak temizlemek isteyen Şakir Öztürk’ün başına umulmadık bir iş çıktı. Rüzgarın da etkisiyle alevler bir anda büyüdü. Şakir Öztürk bir süre alevlere kendi başına sündürmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Bu sırada parmakları da yandı. Şakir Özürk’ün itfaiyeye haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye erleri yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından yangını söndürdü. Yangın  sonucu 10 kadar fındık ocağı hasar gördü.

Alevler bir anda büyüdü

İlk kez fındık dallarını yakarak temizlemeye çalıştığını ifade eden Şakir Öztürk, “Alevler bir anda büyüdü. Çok uğraştım ama söndürmeye başarılı olamadım. İtfaiyeyi çağırdım.  Sağ olsun itfaiye ekipleri gelerek yangını söndürdü. Benim başıma böyle bir geldi ama dilerim başka hiç kimsenin başına böyle bir olay gelmez. Her şey bir anda oldu. İnsanlar benim başıma gelenden insanlar ders alsınlar. Ben dersimi aldım. Bir daha böyle bir şeye kalkışmam. Allah korusun daha kötü şeyler de olabilirdi.” dedi.

Yakmayın gübre yapın!

Ziraat Mühendisi Haluk Şensoy ise ziraat mühendisleri olarak hiçbir zaman fındık bahçesi içerisinde ateş yakılmasını önermediklerini ifade ederek, “Onlar aslında sonuçta organik materyaldir. Bunlar toplandıktan sonra çürümeye bırakılır ve organik gübre olur. Yada dal parçala araçları var. Bunlar parçalandıktan sonra çürümeye bırakılır. Bu da organik gübre olur. Sonrasında bahçeye atılır. Bizim yapılmasını istediğimiz de budur. Biz asla yakılmasını istemeyiz. Fındık kavsuğu da aynı şekildedir. Ancak o da yazık ki yakılıyor. Biz bunların organik gübre yapılmasını isteriz ancak ne yazık ki üreticinin bu konuda bilgisi yok, zamanı yok ve fındığın değerini bulmaması yüzünden hevesi yok.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.