Atatürk Sevdiği Şarkılarla Anıldı

BÖLGE GÜNDEMİ 10.11.2020 - 23:44, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1731+ kez okundu.
 

Atatürk Sevdiği Şarkılarla Anıldı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıldönümü nedeniyle Ünye Arif Nihat Asya MTAL öğrencileri tarafından, Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri Salonu’nda anma programı gerçekleştirdi.
  Öğrencilerin hazırladığı orotoryonun sunulduğu program, Ünye Kaymakamlığı tarafından sosyal medya hesabından canlı olarak yayınlandı. İzleyenlerin zaman zaman duygulandığı programda öğrencilerin sunumu Ünyelilerden tam not aldı. Okul müdürü Mehmet Yazıcıoğlu program başında yaptığı konuşmada; “Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler tekrar tekrar konuşulmalıdır.” dedi. Programa emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Okul müdürü Mehmet Yazıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;   “Türk Ulusunu: bağımsızlığa kavuşturtan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası görerek bu uygarlık düzeninin üzerine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 82. Yılında saygıyla anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Dünyanın kabul ettiği bir lider ve devlet adamıdır. O, insanlığın ortak değerlerinin, insanların mazlum milletlere bağımsızlık ve özgürlük yolunu açan kişi olarak tarihe geçmiştir. Atatürk’ü anlamak onun fikirlerini çok iyi bilerek tatbik etmekten geçer. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulması bir devrin yeniden yazılmasıdır. Yurdun dört bir yanı işgal altında inlerken bağımsızlık ateşi hiçbir zaman sönmeyen Türk milletine önderlik yapan Atatürk, milletimizin esaret altında yaşamasını aklının ucundan bile geçirmeyerek, tarih sayfasında ki inancın zafere dönüştüğü en büyük bağımsızlık savaşının mimarı olmayı hak etmiştir. Yalnız 10 Kasım’da değil, düşünce ufkumuzda, Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler tekrar tekrar konuşulmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 82. Yılında, Türk ulusunun yüreğinde ölümsüzleşen, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha sevgi saygıyla anıyorum.” dedi.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıldönümü nedeniyle Ünye Arif Nihat Asya MTAL öğrencileri tarafından, Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri Salonu’nda anma programı gerçekleştirdi.

 

Öğrencilerin hazırladığı orotoryonun sunulduğu program, Ünye Kaymakamlığı tarafından sosyal medya hesabından canlı olarak yayınlandı.

İzleyenlerin zaman zaman duygulandığı programda öğrencilerin sunumu Ünyelilerden tam not aldı.

Okul müdürü Mehmet Yazıcıoğlu program başında yaptığı konuşmada; “Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler tekrar tekrar konuşulmalıdır.” dedi. Programa emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Okul müdürü Mehmet Yazıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

 

“Türk Ulusunu: bağımsızlığa kavuşturtan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası görerek bu uygarlık düzeninin üzerine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 82. Yılında saygıyla anıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Dünyanın kabul ettiği bir lider ve devlet adamıdır. O, insanlığın ortak değerlerinin, insanların mazlum milletlere bağımsızlık ve özgürlük yolunu açan kişi olarak tarihe geçmiştir.

Atatürk’ü anlamak onun fikirlerini çok iyi bilerek tatbik etmekten geçer. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulması bir devrin yeniden yazılmasıdır. Yurdun dört bir yanı işgal altında inlerken bağımsızlık ateşi hiçbir zaman sönmeyen Türk milletine önderlik yapan Atatürk, milletimizin esaret altında yaşamasını aklının ucundan bile geçirmeyerek, tarih sayfasında ki inancın zafere dönüştüğü en büyük bağımsızlık savaşının mimarı olmayı hak etmiştir.

Yalnız 10 Kasım’da değil, düşünce ufkumuzda, Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler tekrar tekrar konuşulmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 82. Yılında, Türk ulusunun yüreğinde ölümsüzleşen, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha sevgi saygıyla anıyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.