Artık Yetişkin gibi davranın

SİYASET (Ordu Gazete) - Ordu Gazete | 18.04.2019 - 14:46, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1273+ kez okundu.
 

Artık Yetişkin gibi davranın

Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, AK Parti’ye “Planladığınız kaos yatırımından medet ummayın. Toplumu germeyin, seçim sonucuna saygı duyun. Artık yetişkin gibi davranın. Şımarıklığı bırakın. Toplumun önünden çekilin biz de işimize bakalım” çağrısında bulundu.
Torun yazılı bir açıklama yaparak AK Parti’nin seçimlerin yenilenmesi talebine cevap verdi. Torun şunları söyledi:  “İktidar halkın tercihlerine uymayıp, halkın ekonomik derdini, demokrasi talebini hiçe sayıp seçimin yeniden yapılmasını istiyor. Neden? Çünkü aradaki 60 günde kutuplaştırmayı artırıp, sokağı gerip, insanları birbirine düşürerek seçim kazanmak istiyor. Çünkü Ak Parti ve MHP gerilimden, kavgadan, kutuplaşmadan, vatandaşı birbirine düşürmeden besleniyor. Ancak biz devletin bütün kurumlarının olduğu gibi YSK’nın da hukuktan, adaletten ve demokrasi geleneğinden ayrılmayacağına, ülkeyi kaosa sürükleyecek bir karar almayacağına inanıyoruz.” Torun, CHP’nin yerel seçimlerde gerilime, kutuplaşmaya, ayrımcılığa imkân vermeyen bir kampanya yürüttüğünü” hatırlatarak bu tutumundan vazgeçmeyeceğini söyledi. Torun sözlerine şöyle devam etti:  “CHP toplumsal barışın, bir arada huzur içinde yaşama iradesinin sesi oldu. Kampanya boyunca sizin kavga çağrılarınıza kulak asmadık. Seçim döneminde size vermediğimiz kavgayı, bundan sonra da vermeyeceğiz. Seçmenler içinden geçtiğimiz zor zamanların farkındalar ve bizden enerjimizi sizinle didişmeye değil, sorunların çözümüne yoğunlaştırmamızı bekliyorlar.  Biz seçmenin beklentisini karşılayacağız. Siz de bir an önce gerçeği kabullenin ve toplumun önünden çekilin.” 
Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, AK Parti’ye “Planladığınız kaos yatırımından medet ummayın. Toplumu germeyin, seçim sonucuna saygı duyun. Artık yetişkin gibi davranın. Şımarıklığı bırakın. Toplumun önünden çekilin biz de işimize bakalım” çağrısında bulundu.

Torun yazılı bir açıklama yaparak AK Parti’nin seçimlerin yenilenmesi talebine cevap verdi. Torun şunları söyledi: 

“İktidar halkın tercihlerine uymayıp, halkın ekonomik derdini, demokrasi talebini hiçe sayıp seçimin yeniden yapılmasını istiyor. Neden? Çünkü aradaki 60 günde kutuplaştırmayı artırıp, sokağı gerip, insanları birbirine düşürerek seçim kazanmak istiyor. Çünkü Ak Parti ve MHP gerilimden, kavgadan, kutuplaşmadan, vatandaşı birbirine düşürmeden besleniyor. Ancak biz devletin bütün kurumlarının olduğu gibi YSK’nın da hukuktan, adaletten ve demokrasi geleneğinden ayrılmayacağına, ülkeyi kaosa sürükleyecek bir karar almayacağına inanıyoruz.”

Torun, CHP’nin yerel seçimlerde gerilime, kutuplaşmaya, ayrımcılığa imkân vermeyen bir kampanya yürüttüğünü” hatırlatarak bu tutumundan vazgeçmeyeceğini söyledi. Torun sözlerine şöyle devam etti: 

“CHP toplumsal barışın, bir arada huzur içinde yaşama iradesinin sesi oldu. Kampanya boyunca sizin kavga çağrılarınıza kulak asmadık. Seçim döneminde size vermediğimiz kavgayı, bundan sonra da vermeyeceğiz. Seçmenler içinden geçtiğimiz zor zamanların farkındalar ve bizden enerjimizi sizinle didişmeye değil, sorunların çözümüne yoğunlaştırmamızı bekliyorlar.  Biz seçmenin beklentisini karşılayacağız. Siz de bir an önce gerçeği kabullenin ve toplumun önünden çekilin.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.