Antartika'ya Bilim Üssü Kuruyoruz.

EĞİTİM (Ordu Olay ) - Ordu Olay Gazetesi | 22.12.2019 - 18:01, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2239+ kez okundu.
 

Antartika'ya Bilim Üssü Kuruyoruz.

Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen Tübitak Bilim Söyleşileri etkinliğine katılan Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ersan BAŞAR, ülkemiz bilim insanlarının Türkiye adına Antarktika Kıtasında bilim üssü kurma çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.
Bilim insanları ile ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerini buluşturmayı amaçlayan Tübitak Bilim Söyleşileri kapsamında Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ersan BAŞAR, “Antarktika’da Neyi Arıyoruz” Bilim Üssü Kurma Çalışmaları konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Perşembe İmam Hatip Ortaokulu ve Ünye Şehit Taner Kart Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin yoğun katılımı ile Okul konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşide konuşan Prof.Dr. Ersan BAŞAR, Antarktika kıtası ve bu kıtanın zengin ekosistemi ile bilgi vererek söze başladı. Ardından kıtada bir çok ülkenin yaptığı bilimsel çalışmaların önemi üzerinde durdu. 2018 yılında kurulan Antarktika’daki ilk geçici bilim üssünün liderliğini yapan BAŞAR, ülkemiz bilim insanlarının da Ulusal Antarktika Projesi TAE kapsamında son 3 yıldır kıtada araştırmalar yaptığını söyledi. Ayrıca 2019 yılında Kuzey Kutbuna yapılan ilk ulusal Türk Seferi TASE-I’e de katılarak bilimsel çalışmalar yürüttüğünü ifade eden BAŞAR, yakın zamanda dördüncü Türk bilim insanı grubunun Antarktika’daki geçici bilim üssünde çalışmalara katılacağını söyledi. Ülkemizin kıtada kalıcı bir bilim üssüne sahip olarak, kıta üzerinde söz hakkı olan 30.ülke olmayı hedeflediğinin üzerinde duran BAŞAR, çalışmaların Cumhurbaşkanımız himayesinde gerçekleştiğini belirtti. Söyleşinin sonunda BAŞAR, katılımcı öğretmen ve öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen Tübitak Bilim Söyleşileri etkinliğine katılan Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ersan BAŞAR, ülkemiz bilim insanlarının Türkiye adına Antarktika Kıtasında bilim üssü kurma çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Bilim insanları ile ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerini buluşturmayı amaçlayan Tübitak Bilim Söyleşileri kapsamında Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ersan BAŞAR, “Antarktika’da Neyi Arıyoruz” Bilim Üssü Kurma Çalışmaları konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Perşembe İmam Hatip Ortaokulu ve Ünye Şehit Taner Kart Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin yoğun katılımı ile Okul konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşide konuşan Prof.Dr. Ersan BAŞAR, Antarktika kıtası ve bu kıtanın zengin ekosistemi ile bilgi vererek söze başladı. Ardından kıtada bir çok ülkenin yaptığı bilimsel çalışmaların önemi üzerinde durdu.

2018 yılında kurulan Antarktika’daki ilk geçici bilim üssünün liderliğini yapan BAŞAR, ülkemiz bilim insanlarının da Ulusal Antarktika Projesi TAE kapsamında son 3 yıldır kıtada araştırmalar yaptığını söyledi. Ayrıca 2019 yılında Kuzey Kutbuna yapılan ilk ulusal Türk Seferi TASE-I’e de katılarak bilimsel çalışmalar yürüttüğünü ifade eden BAŞAR, yakın zamanda dördüncü Türk bilim insanı grubunun Antarktika’daki geçici bilim üssünde çalışmalara katılacağını söyledi.

Ülkemizin kıtada kalıcı bir bilim üssüne sahip olarak, kıta üzerinde söz hakkı olan 30.ülke olmayı hedeflediğinin üzerinde duran BAŞAR, çalışmaların Cumhurbaşkanımız himayesinde gerçekleştiğini belirtti.

Söyleşinin sonunda BAŞAR, katılımcı öğretmen ve öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.