Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Ordulu hemşerimiz seçildi

BÖLGE GÜNDEMİ 26.01.2021 - 22:57, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2011+ kez okundu.
 

Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Ordulu hemşerimiz seçildi

Anayasa Mahkemesi üyeliğine Ordulu hemşerimiz seçildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Anayasa Mahkemesi üyeliğine Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen 3 aday arasından Yargıtay Üyesi Ordu Fatsalı hemşerimiz İrfan Fidan atandı. İrfan Fidan kimdir? - Ordu'nun Fatsa ilçesi nüfusuna kayıtlı. - Akkışla Cumhuriyet Savcısı olarak 1999 senesinin Ağustos ayında görevine başladı. Sırasıyla Aşkale, Çaycuma, Dörtyol, Şişli ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı görevlerinde bulundu. - 2015 yılı Şubat ayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili oldu ve 26.07.2016 tarihinde de İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı.  - HSK Genel Kurulu tarafından 27 Kasım 2020 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçildi.
Anayasa Mahkemesi üyeliğine Ordulu hemşerimiz seçildi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Anayasa Mahkemesi üyeliğine Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen 3 aday arasından Yargıtay Üyesi Ordu Fatsalı hemşerimiz İrfan Fidan atandı.
İrfan Fidan kimdir?
- Ordu'nun Fatsa ilçesi nüfusuna kayıtlı.
- Akkışla Cumhuriyet Savcısı olarak 1999 senesinin Ağustos ayında görevine başladı. Sırasıyla Aşkale, Çaycuma, Dörtyol, Şişli ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı görevlerinde bulundu.
- 2015 yılı Şubat ayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili oldu ve 26.07.2016 tarihinde de İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı. 
- HSK Genel Kurulu tarafından 27 Kasım 2020 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.