Altınordu Belediyesinden Tunceli Ovacık’a Uzanan Gönül Eli

EĞİTİM 17.11.2020 - 14:51, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1059+ kez okundu.
 

Altınordu Belediyesinden Tunceli Ovacık’a Uzanan Gönül Eli

Altınordu belediyesi tarafından Tunceli'de 2017 yılında meydana gelen helikopter kazasında şehit olan hemşehrimiz hâkim Onur Alan'ın adını taşıyan “Şehit Hâkim Onur Alan İlkokulu”nda öğrenim gören tüm öğrencilere okul çantası ve kırtasiye seti ulaştırıldı.
  Klasik belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal belediyecilik uygulamalarıyla belediyeciliğe yeni bir boyut kazandıran Altınordu Belediyesi bu defa Tunceli Ovacık’lı öğrencilere gönül eli uzattı.  Geçtiğimiz günlerde şehit Hâkim Onur Alan’ın ailesini ziyaret eden Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, ailenin Tunceli Ovacıkta oğullarının adının yaşatıldığı okulda öğrenim gören öğrencilere katkı sunmak istediklerini ifade etmeleri üzerine harekete geçti. Ailenin de uygun görmesiyle Altınordu Belediyesince hazırlanan okul çantası ve kırtasiye seti Altınordu Belediyesi ekiplerince Tunceli Ovacık’ta bulunan “Şehit Hâkim Onur Alan İlkokulu” öğrencilerine ulaştırıldı. Öğrencilerin her birine birer okul çantası ve içerisinde kalemden boyama kitabına, silgiden kalemtıraşa, elişi kağıdından boyaya kadar öğrencilerin ihtiyaç duyacağı birçok eğitim malzemesi bulunan kırtasiye seti hediye edildi. BAŞKAN TÖREN “SOSYAL BELEDİYECİLİK UYGULAMALARINA ÖNCÜLÜK EDİYORUZ” Şehit ailesinin düşüncesini hayata geçiren Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “hizmet belediyeciliğinin yanı sıra sosyal belediyecilik uygulamalarına da öncülük ederek, şehirde belediyecilik hizmetlerine yeni bir boyut kazandırmaya çalıştıklarını” kaydetti. Şehit ailesinin düşüncesini, ailenin de uygun görmesiyle hayata geçirmek için harekete geçtiklerini aktaran Başkan Tören, "biz de tüm hemşerilerimiz adına bu sorumluluğu üstlenebileceğimizi kendilerine ifade ettik. Ardından bu okulda öğrenim gören tüm öğrencilerimize okul kırtasiyelerinden oluşan okul çantası ve kırtasiye seti hazırladık. Öğrenciler için hazırlanan okul çantalarının üzerine şehit hâkim Onur Alan'ın ismini yazarak aziz hatırasını burada da yaşatmak istedik. Hazırladığımız okul çantası ve kırtasiye setini şehidimizin adını yaşatan okulda eğitim öğretim gören eksiksiz ve ayrımsız öğrencilerimizin tamamına ulaştırdık” dedi. “SEKSEN ÜÇ MİLYONUN KARDEŞLİĞİ HER SÖZÜMÜZÜN BAŞ CÜMLESİDİR” Seksen üç milyonun kardeşliğine vurgu yapan Başkan Tören, “seksen üç milyonun kardeşliğini her sözümüzün bir baş cümlesi olarak ifade ediyoruz.  Bu vesileyle Altınordu’muzdan bir gönül eli, gönül köprüsü oluşturup hem şehidimizin adını hem de anısını yaşatmak adına buradan milli birliğe, beraberliğe kardeşliğe vesile olabilecek bir sosyal sorumluluğumuzu yerine getirdik. Yetki ve sorumluluk alanımızla ilgili hizmetlerimizi yaparken milli birlik, milli beraberlik ve kardeşlik paydasında devletimizin müşfik eline bizler de sosyal politikalar anlamında destek olup katkı vermeye çalışıyoruz. İnsanı merkeze alan anlayışımız doğrultusunda vatandaşlarımızın hayatlarına ve gönüllerine dokunan Sosyal belediyecilik örneği uygulamalarımız sürecek” ifadelerine yer verdi.  
Altınordu belediyesi tarafından Tunceli'de 2017 yılında meydana gelen helikopter kazasında şehit olan hemşehrimiz hâkim Onur Alan'ın adını taşıyan “Şehit Hâkim Onur Alan İlkokulu”nda öğrenim gören tüm öğrencilere okul çantası ve kırtasiye seti ulaştırıldı.

 

Klasik belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal belediyecilik uygulamalarıyla belediyeciliğe yeni bir boyut kazandıran Altınordu Belediyesi bu defa Tunceli Ovacık’lı öğrencilere gönül eli uzattı. 

Geçtiğimiz günlerde şehit Hâkim Onur Alan’ın ailesini ziyaret eden Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, ailenin Tunceli Ovacıkta oğullarının adının yaşatıldığı okulda öğrenim gören öğrencilere katkı sunmak istediklerini ifade etmeleri üzerine harekete geçti. Ailenin de uygun görmesiyle Altınordu Belediyesince hazırlanan okul çantası ve kırtasiye seti Altınordu Belediyesi ekiplerince Tunceli Ovacık’ta bulunan “Şehit Hâkim Onur Alan İlkokulu” öğrencilerine ulaştırıldı. Öğrencilerin her birine birer okul çantası ve içerisinde kalemden boyama kitabına, silgiden kalemtıraşa, elişi kağıdından boyaya kadar öğrencilerin ihtiyaç duyacağı birçok eğitim malzemesi bulunan kırtasiye seti hediye edildi.

BAŞKAN TÖREN “SOSYAL BELEDİYECİLİK UYGULAMALARINA ÖNCÜLÜK EDİYORUZ”

Şehit ailesinin düşüncesini hayata geçiren Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “hizmet belediyeciliğinin yanı sıra sosyal belediyecilik uygulamalarına da öncülük ederek, şehirde belediyecilik hizmetlerine yeni bir boyut kazandırmaya çalıştıklarını” kaydetti.

Şehit ailesinin düşüncesini, ailenin de uygun görmesiyle hayata geçirmek için harekete geçtiklerini aktaran Başkan Tören, "biz de tüm hemşerilerimiz adına bu sorumluluğu üstlenebileceğimizi kendilerine ifade ettik. Ardından bu okulda öğrenim gören tüm öğrencilerimize okul kırtasiyelerinden oluşan okul çantası ve kırtasiye seti hazırladık. Öğrenciler için hazırlanan okul çantalarının üzerine şehit hâkim Onur Alan'ın ismini yazarak aziz hatırasını burada da yaşatmak istedik. Hazırladığımız okul çantası ve kırtasiye setini şehidimizin adını yaşatan okulda eğitim öğretim gören eksiksiz ve ayrımsız öğrencilerimizin tamamına ulaştırdık” dedi.

“SEKSEN ÜÇ MİLYONUN KARDEŞLİĞİ HER SÖZÜMÜZÜN BAŞ CÜMLESİDİR”

Seksen üç milyonun kardeşliğine vurgu yapan Başkan Tören, “seksen üç milyonun kardeşliğini her sözümüzün bir baş cümlesi olarak ifade ediyoruz.  Bu vesileyle Altınordu’muzdan bir gönül eli, gönül köprüsü oluşturup hem şehidimizin adını hem de anısını yaşatmak adına buradan milli birliğe, beraberliğe kardeşliğe vesile olabilecek bir sosyal sorumluluğumuzu yerine getirdik. Yetki ve sorumluluk alanımızla ilgili hizmetlerimizi yaparken milli birlik, milli beraberlik ve kardeşlik paydasında devletimizin müşfik eline bizler de sosyal politikalar anlamında destek olup katkı vermeye çalışıyoruz. İnsanı merkeze alan anlayışımız doğrultusunda vatandaşlarımızın hayatlarına ve gönüllerine dokunan Sosyal belediyecilik örneği uygulamalarımız sürecek” ifadelerine yer verdi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.