Altınordu Belediyesi inşaatları yakın takibe aldı

BÖLGE GÜNDEMİ 21.11.2019 - 16:19, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2196+ kez okundu.
 

Altınordu Belediyesi inşaatları yakın takibe aldı

Ordu’da bazı müteahhitlerin daireleri proje üzerinde küçük gösterip inşaattı büyük yaptıkları böylelikle ruhsatı veren belediyeyi gelir kaybına uğrattıkları ortaya çıktı.
Altınordu Belediyesi bu müteahhitlerin peşine düştü. Belediyenin kaybının 4 Milyon Tl olduğu konuşuluyor. Yap sat yapan bazı müteahhitlerin mimari proje üzerinde, havalandırma, merdiven, asansör gibi boşlukları büyük gösterdikleri ancak inşaat aşamasında adı geçen yerlerin daireye katıldıkları belirlendi. Böylelikle mimari projede daha az m2'ye sahip dairenin inşaat aşamasında büyüdüğü ifade ediliyor. Belediye oturum verirken mimari proje üzerindeki m2’den harç aldığı için zarara uğruyor. Altınordu Belediyesi ilçedeki tüm inşaatları yakın takibe aldı. Mimari proje ile farklılık gösteren inşaatları yapan müteahhitlerden aradaki harç farkı istendi. Projede küçük gösterilen ancak büyük yapılan daireler nedeniyle Altınordu Belediyesi’nin kaybının 4 milyon Tl civarında olduğu ve bu paranın tahsili için müteahhitlere tebligat gönderildiği bildirildi. Yapı Denetim Firmaları denetim yapmıyor mu? İnşaatın her kademesinden sorumlu olan Yapı Denetim Firmalarının bu tür inşaatları nasıl denetlediği tartışması başladı. Altınordu Belediyesi’nin denetim yetkisini yerine getirmeyen Yapı Denetim Firmaları hakkında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuracağı öğrenildi.
Ordu’da bazı müteahhitlerin daireleri proje üzerinde küçük gösterip inşaattı büyük yaptıkları böylelikle ruhsatı veren belediyeyi gelir kaybına uğrattıkları ortaya çıktı.

Altınordu Belediyesi bu müteahhitlerin peşine düştü. Belediyenin kaybının 4 Milyon Tl olduğu konuşuluyor.
Yap sat yapan bazı müteahhitlerin mimari proje üzerinde, havalandırma, merdiven, asansör gibi boşlukları büyük gösterdikleri ancak inşaat aşamasında adı geçen yerlerin daireye katıldıkları belirlendi. Böylelikle mimari projede daha az m2'ye sahip dairenin inşaat aşamasında büyüdüğü ifade ediliyor.
Belediye oturum verirken mimari proje üzerindeki m2’den harç aldığı için zarara uğruyor. Altınordu Belediyesi ilçedeki tüm inşaatları yakın takibe aldı. Mimari proje ile farklılık gösteren inşaatları yapan müteahhitlerden aradaki harç farkı istendi.
Projede küçük gösterilen ancak büyük yapılan daireler nedeniyle Altınordu Belediyesi’nin kaybının 4 milyon Tl civarında olduğu ve bu paranın tahsili için müteahhitlere tebligat gönderildiği bildirildi.
Yapı Denetim Firmaları denetim yapmıyor mu?
İnşaatın her kademesinden sorumlu olan Yapı Denetim Firmalarının bu tür inşaatları nasıl denetlediği tartışması başladı.
Altınordu Belediyesi’nin denetim yetkisini yerine getirmeyen Yapı Denetim Firmaları hakkında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuracağı öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.