Altaş Yağ Sanayi: Kirliliğin Bizimle İlgisi Yok

BÖLGE GÜNDEMİ 09.07.2020 - 15:21, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2087+ kez okundu.
 

Altaş Yağ Sanayi: Kirliliğin Bizimle İlgisi Yok

Altaş Yağ Sanayi, denizde görülen kirlilik ile kendilerinin bir ilgisinin bulunmadığını bildirdi.
Yazılı bir açıklama yapan Altaş Yağ Sanayi şu ifadelere yer verdi: “Altınordu kıyılarında denizi kirleten atık olayı ile ilgili kamuoyuna açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.   Vatandaşlar tarafından oluşan şikayetler üzerine yapılan araştırmada Cumhuriyet mahallesi bölgesinden başlayan ve Durugöl hizalarına kadar gelen atığın yaklaşık 400 metre açıktan seyrettiği ve bir bölümünün de kıyıya vurduğu tespit edilmiştir. Bununla ilgili görüntüler kamuoyu ile paylaşılmıştır.   Bölge halkı ile yapılan görüşmelerde atığın Giresun istikametinden Samsun istikametine giden gemiden atıldığı iddia edilmektedir.    Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri bugün yerinde tespit çalışmaları yapıp numune almıştır.   Başlangıç noktası Cumhuriyet mahallesi mevki olan bu atıkların Fabrikamız ile hiçbir ilgisi olmamakla beraber Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün bu atıkların tespiti neticesi ile konu hakkında kamuoyunu bir an önce aydınlatmasını beklemekteyiz.   Atığın başladığı mevki ve kıyıya olan uzaklığı ile ilgili görüntüleri sizinle paylaşıyoruz.”
Altaş Yağ Sanayi, denizde görülen kirlilik ile kendilerinin bir ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Altaş Yağ Sanayi şu ifadelere yer verdi: “Altınordu kıyılarında denizi kirleten atık olayı ile ilgili kamuoyuna açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

 

Vatandaşlar tarafından oluşan şikayetler üzerine yapılan araştırmada Cumhuriyet mahallesi bölgesinden başlayan ve Durugöl hizalarına kadar gelen atığın yaklaşık 400 metre açıktan seyrettiği ve bir bölümünün de kıyıya vurduğu tespit edilmiştir. Bununla ilgili görüntüler kamuoyu ile paylaşılmıştır.

 

Bölge halkı ile yapılan görüşmelerde atığın Giresun istikametinden Samsun istikametine giden gemiden atıldığı iddia edilmektedir.

 

 Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri bugün yerinde tespit çalışmaları yapıp numune almıştır.

 

Başlangıç noktası Cumhuriyet mahallesi mevki olan bu atıkların Fabrikamız ile hiçbir ilgisi olmamakla beraber Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün bu atıkların tespiti neticesi ile konu hakkında kamuoyunu bir an önce aydınlatmasını beklemekteyiz.

 

Atığın başladığı mevki ve kıyıya olan uzaklığı ile ilgili görüntüleri sizinle paylaşıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.