Akkuş'u Sel Vurdu

BÖLGE GÜNDEMİ 03.05.2018 - 16:24, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2400+ kez okundu.
 

Akkuş'u Sel Vurdu

Akkuş'ta Salı ve Çarşamba günü aralıksız yağan yağmur sele dönüşerek hayatı durma noktasına getirdi. Selin geride bıraktığı yıkım bugün gün yüzüne çıktı.
Caddeler Göle Döndü Etkili olan sağanak yağıştan dolayı ev ve işyerlerini su basarken, yollarda ciddi hasarlar meydana geldi. Alınan bilgiye göre metrekareye 20 kg nin üzerinde yağış düştü. Bazı bölgelerde rögar kapaklarının tıkalı olması sebebiyle caddeler ve geçitler göle döndü. Son zamanların en şiddetli yağışıyla karşı karşıya kalan Akkuş'ta, ana arterde rögar kapaklarının bazılarının tıkalı olması, bazılarının da yetersiz kalması sebebiyle mahalleleri sel götürdü. Yağmur sebebiyle bazı noktalarda da trafik kilitlenme noktasına geldi. Salı ve Çarşamba günü aralıksız yağan sağanak yağış Akkuş'un birçok mahallesinde etkili olurken, vatandaşların hayatını olumsuz yönde etkiledi. Selin neden olduğu hasar, günün ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. Mahallelerde faaliyet gösteren birçok işyeri de sel nedeniyle zarar gördü. Tarım Alanları da Zarar Gördü Sel suları tarım arazilerinde de zarara yol açtı. Birçok bölgede heyelanlar meydana gelirken fındık, fasulye ve buğday arazileri de sular altında kaldı. Ayrıca çok sayıda ağaç da rüzgarın ve selin etkisiyle devrildi. Can ve Mal Kaybı Yok Son yılların en şiddetli yağışına teslim olan Akkuş'ta, edinilen bilgiye göre can ve mal kayıplarının yaşanmadığı belirtildi.
Akkuş'ta Salı ve Çarşamba günü aralıksız yağan yağmur sele dönüşerek hayatı durma noktasına getirdi. Selin geride bıraktığı yıkım bugün gün yüzüne çıktı.

Caddeler Göle Döndü

Etkili olan sağanak yağıştan dolayı ev ve işyerlerini su basarken, yollarda ciddi hasarlar meydana geldi. Alınan bilgiye göre metrekareye 20 kg nin üzerinde yağış düştü. Bazı bölgelerde rögar kapaklarının tıkalı olması sebebiyle caddeler ve geçitler göle döndü.

Son zamanların en şiddetli yağışıyla karşı karşıya kalan Akkuş'ta, ana arterde rögar kapaklarının bazılarının tıkalı olması, bazılarının da yetersiz kalması sebebiyle mahalleleri sel götürdü. Yağmur sebebiyle bazı noktalarda da trafik kilitlenme noktasına geldi.

Salı ve Çarşamba günü aralıksız yağan sağanak yağış Akkuş'un birçok mahallesinde etkili olurken, vatandaşların hayatını olumsuz yönde etkiledi. Selin neden olduğu hasar, günün ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. Mahallelerde faaliyet gösteren birçok işyeri de sel nedeniyle zarar gördü.

Tarım Alanları da Zarar Gördü

Sel suları tarım arazilerinde de zarara yol açtı. Birçok bölgede heyelanlar meydana gelirken fındık, fasulye ve buğday arazileri de sular altında kaldı. Ayrıca çok sayıda ağaç da rüzgarın ve selin etkisiyle devrildi.

Can ve Mal Kaybı Yok

Son yılların en şiddetli yağışına teslim olan Akkuş'ta, edinilen bilgiye göre can ve mal kayıplarının yaşanmadığı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.