Akkuş, 15 Temmuz şehitlerini andı

BÖLGE GÜNDEMİ 16.07.2018 - 22:17, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1419+ kez okundu.
 

Akkuş, 15 Temmuz şehitlerini andı

Akkuş'ta, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen programda hain kalkışma lanetlenirken, şehitler anıldı.
Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Akkuş ilçesinde çeşitli programlar düzenlendi. -İlçe şehitliği ziyaret edildi- 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında Müftülük organizasyonu ile ilçe şehitliği ziyaret edildi. Şehitlik ziyaretine İlçe Kaymakamı Muhammed Enes Çıkrık, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Cumhuriyet Savcısı Büşra Çınar, İlçe Jandarma Komutanı Barış Ünver, İlçe Emniyet Amiri Haldun Güler, İlçe Müftüsü Kadir Kötülüketmez, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve sivil toplum kuruluşların temsilcileri katıldı. Şehitler için mevlid-i şerif okunup dua edildi. -Şehitlere saygı yürüyüşü yapıldı- Akkuş Kaymakamlığı ve Akkuş Belediyesi'nin ortaklaşa düzenledikleri “Şehitlere Saygı ve Milli Birlik Yürüyüşü”ne çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun ilgi gösterilen yürüyüşte vatandaşlar dev Türk Bayrağı açarak "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla 15 Temmuz ruhunu yeniden canlandırdı. Akkuş Orman İşletme Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş, Akkuş Öğretmenevi'nde son buldu. -Anma programı düzenlendi- Akkuş Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen "15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı”na çok sayıda vatandaş katılırken, İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda; konuşmalar, Kuran-ı Kerim tilavetleri, ilahiler ve şehitlerimiz anısına yazılan şiirler okundu. Akkuş Kaymakamı Muhammed Enes Çıkrık, programda yaptığı konuşmada, "Aziz Türk Milleti olarak 15 Temmuz'da tüm dünyaya biz buradayız, bizi yıkamazsınız. Biz tek devletiz ve tek milletiz mesajını çok net şekilde verdiğimiz gündür. Bazen insan yağmurda ıslanmak ister, bazen insan rüzgara karşı yürümek ister, bunların bir sebebi vardır. Ama insan bazen de direnmek ister, bunun da sebebi vatandır." dedi. Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, 15 Temmuz’un unutulmaması gerektiğini ifade ederek, "15 Temmuz bir milletin yeniden doğuşunun, yeniden dirilişinin destanının yazıldığı gündür. 15 Temmuz Hakk'ın batıla karşı galip geldiği gündür. 15 Temmuz ‘Ya devlet başa, ya kuzgun leşe’ diyenlerin zafer günüdür. 15 Temmuz; 1071'de Malazgirt ile başlayan 1453'te İstanbul'un Fethi ile şahlanan, ‘Çanakkale Geçilmez!’ diyerek büyük destanı yazan bu milletin kutlu yürüyüşünün mührünü vurduğu gündür. Hain darbe girişiminde vatanımız, bayrağımız ve ezanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve sıhhat dolu uzun ömürler diliyorum." diye konuştu. Program süresince Akkuş Kaymakamlığı ve Akkuş Belediyesi tarafından hazırlanan “15 Temmuz Anı Defteri”ne çok sayıda vatandaş duygu ve düşüncelerini yazdı.  
Akkuş'ta, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen programda hain kalkışma lanetlenirken, şehitler anıldı.

Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Akkuş ilçesinde çeşitli programlar düzenlendi.

-İlçe şehitliği ziyaret edildi-

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında Müftülük organizasyonu ile ilçe şehitliği ziyaret edildi. Şehitlik ziyaretine İlçe Kaymakamı Muhammed Enes Çıkrık, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Cumhuriyet Savcısı Büşra Çınar, İlçe Jandarma Komutanı Barış Ünver, İlçe Emniyet Amiri Haldun Güler, İlçe Müftüsü Kadir Kötülüketmez, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve sivil toplum kuruluşların temsilcileri katıldı. Şehitler için mevlid-i şerif okunup dua edildi.

-Şehitlere saygı yürüyüşü yapıldı-

Akkuş Kaymakamlığı ve Akkuş Belediyesi'nin ortaklaşa düzenledikleri “Şehitlere Saygı ve Milli Birlik Yürüyüşü”ne çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun ilgi gösterilen yürüyüşte vatandaşlar dev Türk Bayrağı açarak "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla 15 Temmuz ruhunu yeniden canlandırdı. Akkuş Orman İşletme Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş, Akkuş Öğretmenevi'nde son buldu.

-Anma programı düzenlendi-

Akkuş Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen "15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı”na çok sayıda vatandaş katılırken, İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda; konuşmalar, Kuran-ı Kerim tilavetleri, ilahiler ve şehitlerimiz anısına yazılan şiirler okundu.

Akkuş Kaymakamı Muhammed Enes Çıkrık, programda yaptığı konuşmada, "Aziz Türk Milleti olarak 15 Temmuz'da tüm dünyaya biz buradayız, bizi yıkamazsınız. Biz tek devletiz ve tek milletiz mesajını çok net şekilde verdiğimiz gündür. Bazen insan yağmurda ıslanmak ister, bazen insan rüzgara karşı yürümek ister, bunların bir sebebi vardır. Ama insan bazen de direnmek ister, bunun da sebebi vatandır." dedi.

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, 15 Temmuz’un unutulmaması gerektiğini ifade ederek, "15 Temmuz bir milletin yeniden doğuşunun, yeniden dirilişinin destanının yazıldığı gündür. 15 Temmuz Hakk'ın batıla karşı galip geldiği gündür. 15 Temmuz ‘Ya devlet başa, ya kuzgun leşe’ diyenlerin zafer günüdür. 15 Temmuz; 1071'de Malazgirt ile başlayan 1453'te İstanbul'un Fethi ile şahlanan, ‘Çanakkale Geçilmez!’ diyerek büyük destanı yazan bu milletin kutlu yürüyüşünün mührünü vurduğu gündür. Hain darbe girişiminde vatanımız, bayrağımız ve ezanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve sıhhat dolu uzun ömürler diliyorum." diye konuştu.

Program süresince Akkuş Kaymakamlığı ve Akkuş Belediyesi tarafından hazırlanan “15 Temmuz Anı Defteri”ne çok sayıda vatandaş duygu ve düşüncelerini yazdı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.