Ak Partili Vekiller Fındık İçin Toplandı

SİYASET 19.07.2019 - 10:45, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2576+ kez okundu.
 

Ak Partili Vekiller Fındık İçin Toplandı

Fındık üretiminin yapıldığı illerin AK Partili Milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir araya gelerek fındık üreticilerinin taleplerinin karşılanması için çalışma yaptı.
2019- 2020 fındık sezonunda üreticilerin mağdur olmaması için yol haritası oluşturulduğunu belirten AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “Fındık bölgemiz ve ülkemiz için çok stratejik bir ürün. Dünya rekoltesinin yüzde 78’ini biz üretiyoruz. Bu avantajımızı iyi değerlendirmeliyiz.” dedi. BAKAN PAKDEMİRLİ’YE İLETİLECEK Fındık üreticisinin mağdur olmaması ve taleplerinin karşılanması için Toprak Mahsulleri Ofisi’nin bir an önce fiyat açıklamasını ve müdahale alımlarını hızlı bir şekilde gerçekleştirmesi gerektiğini vurgulayan Metin Gündoğdu “TMO’nun hızlı müdahalesi, fındık üreticisinin işçi maliyetlerini belirlemesinde önemli rol oynayacaktır. Hasat dönemi başlamadan TMO fiyat açıklamalı ve belirsizlik ortadan kalkmalı. Önümüzdeki günlerde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile gerçekleştireceğimiz toplantıda da bu hususları gündeme getireceğiz. AK Parti verdiği destek ödemeleri ve yaptığı müdahale alımları ile daima fındık üreticimizin yanında olmuştur.” diye konuştu.
Fındık üretiminin yapıldığı illerin AK Partili Milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir araya gelerek fındık üreticilerinin taleplerinin karşılanması için çalışma yaptı.

2019- 2020 fındık sezonunda üreticilerin mağdur olmaması için yol haritası oluşturulduğunu belirten AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “Fındık bölgemiz ve ülkemiz için çok stratejik bir ürün.

Dünya rekoltesinin yüzde 78’ini biz üretiyoruz. Bu avantajımızı iyi değerlendirmeliyiz.” dedi.

BAKAN PAKDEMİRLİ’YE İLETİLECEK

Fındık üreticisinin mağdur olmaması ve taleplerinin karşılanması için Toprak Mahsulleri Ofisi’nin bir an önce fiyat açıklamasını ve müdahale alımlarını hızlı bir şekilde gerçekleştirmesi gerektiğini vurgulayan Metin Gündoğdu “TMO’nun hızlı müdahalesi, fındık üreticisinin işçi maliyetlerini belirlemesinde önemli rol oynayacaktır. Hasat dönemi başlamadan TMO fiyat açıklamalı ve belirsizlik ortadan kalkmalı. Önümüzdeki günlerde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile gerçekleştireceğimiz toplantıda da bu hususları gündeme getireceğiz. AK Parti verdiği destek ödemeleri ve yaptığı müdahale alımları ile daima fındık üreticimizin yanında olmuştur.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.