SİYASET 16.09.2018 - 23:21, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1554+ kez okundu.
 

Yediyıldız TMO ile yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı
AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, TV 52’de katıldığı programda fındıkla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tarım Bakanı ve Toprak Mahsulleri Ofisi’yle yaptığı görüşmeler hakkında açıklamalarda bulunan Yeediyıldız, “TMO ile Giresun fındığı için 13 levant kalite fındığı için 12,5 liraya anlaştım. TMO o fiyatı açıklayacaktı. Ancak TMO Genel Müdürü daha sonra bana bu sene rekolte tahmin ettiğimizden az. O nedenle en az 16 lira vermemiz gerekir ki serbest piyasada 13 liraya fındık gitsin para olmadığı için bize bu fiyatı da veremeyeceğimiz için en iyisi fiyat açıklamayalım. Zaten serbest piyasada fiyat yükseliyor’ dedi.” Fındık fiyatının yükseleceğini söyleyen Yediyıldız, “fındığı kendi haline bırakırsak 14 liraya çok rahatlıkla bulur. Şimdi biraz düştü. Ama bunun nedeni de okulların açılmasından dolayı. Önümüzdeki haftadan itibaren ben inanıyorum ki fındık fiyatı 14 lirayı rahatlıkla bulacak. Ben bir milletvekili olarak fındık için elimden geleni yaptığıma inanıyorum. Bundan sonrası devletin bileceği iş, para işi” dedi”  
Yediyıldız TMO ile yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı

AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, TV 52’de katıldığı programda fındıkla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tarım Bakanı ve Toprak Mahsulleri Ofisi’yle yaptığı görüşmeler hakkında açıklamalarda bulunan Yeediyıldız, “TMO ile Giresun fındığı için 13 levant kalite fındığı için 12,5 liraya anlaştım. TMO o fiyatı açıklayacaktı. Ancak TMO Genel Müdürü daha sonra bana bu sene rekolte tahmin ettiğimizden az. O nedenle en az 16 lira vermemiz gerekir ki serbest piyasada 13 liraya fındık gitsin para olmadığı için bize bu fiyatı da veremeyeceğimiz için en iyisi fiyat açıklamayalım. Zaten serbest piyasada fiyat yükseliyor’ dedi.”

Fındık fiyatının yükseleceğini söyleyen Yediyıldız, “fındığı kendi haline bırakırsak 14 liraya çok rahatlıkla bulur. Şimdi biraz düştü. Ama bunun nedeni de okulların açılmasından dolayı. Önümüzdeki haftadan itibaren ben inanıyorum ki fındık fiyatı 14 lirayı rahatlıkla bulacak. Ben bir milletvekili olarak fındık için elimden geleni yaptığıma inanıyorum. Bundan sonrası devletin bileceği iş, para işi” dedi”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.