Giresun`da katıldığı çeşitli program ve ziyaretlerin ardından Ordu’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ünye’de Atatürk Parkı’nı inceledi.
İnceleme sonrası bir açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu: “Atatürk parkımız gerçekten kötü durumda Ünyelilerin bildiği muzlim bir yerdi. Bakanımızın da çok büyük katkılarıyla bu işi hallettik sağ olsunlar. Gittiğimiz her yerde sağ olsunlar bizlere destek verdiler. Ben bölgemiz adına kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Kültür sitesi de yine bakanımızın görüşleri doğrultusunda inşallah Ünye ye yakışır bir Kültür sitemiz olacak. Bizlerin hep arkalarında oldukları için kendisine her yerde her zaman Ünyeliler adına teşekkür ediyorum” dedi.
İncelemenin ardından değerlendirme yapan Bakan Günay, şunları söyledi:
“Her ilde turizm konusunda ilginin ivmenin oluştuğunu gördüm. Ordu’da özellikle yeni oteller yapılmaya başlandı. Kış turizmini canlandırmaya çalışıyoruz. Artvin’den Samsun’a kadar olan Gümüşhane ve Bayburt’u da kapsayan bölgede çalışıyoruz. Ordu benim eskiden bu yana yakından bildiğim özel vatan parçası. Ordu’da her işte daha özenli takip etmeye çalışıyorum. Ordu’da Türkiye çapında övünülecek bir kültür merkezi yapmıştık. Fatsa’da Belediyemizin başladığı kültür merkezi vardı. Bu parka sınırlı katkı yaptık. Ortaya çıkan eseri çok beğeniyorum. Ünye sahilinin Karadeniz sahilini çok değiştirecek medeni bir mekan oldu. Başka düzenlemeler için yine yardım edeceğiz 2012 bütçesi içinde. Ünye’nin sanat kültür salonuna ihtiyacı var. şehir içindeki küçük salon vardı yetersiz olduğunu biliyorum. Restore edilse bile çok fazla ihtiyacımızı karşılamayacaktı,Yalı Kilisesi dediğimiz yapı var, oranın kültür merkezine dönüşmesi mümkün diye mütalaa ediyorduk. Ama başkanımız başka bir proje getirdi. Ortaklaşa böyle bir projeye girişirsek elimizden geldiği kadar bakanlık olarak destekleriz. Ünye gibi yerleşik bir kültür şehrinin medeni bir kültür merkezine ihtiyacı var. ayrıca kadılar sokağında sokak sağlıklaştırma çalışması var, ayrıca bir hamamın kamulaştırılması tamamlandı.
Ünye’nin sivil mimarlık dokusunun ayağa kaldırılmasını önemsiyorum. Çünkü Ünye Karadeniz sahilinde turizmin başladığı yerdir. Karadeniz sahili turizmi bilmezken, Ünye’de Gölevi Çamlık civarında turizm yapılıyordu. Yeni hastane tamamlandıktan sonra çamlık civarındaki eski hastanenin de turizme kazandırılması gündeme gelebilir. Bunu Ünye olarak siz kararlaştıracaksınız. Belediye başkanımız ş, kaymakamımız valiliğimiz. Biz de butalepleri gerçekleştirmeye çalışacağız . Ünye kalesi gündemimizde, restorasyonda sorun vardı halledildi, belediyenin talebi var değerlendireceğiz. Ünye’nin bu coğrafyada Samsun’dan Giresun’a kadar olan bu bölgede çok özel bir yerleşim merkezi olduğunu biliyorum. Bu merkezi Türkiye’ye daha fazla öğretmeye çalışacağız.
Yayla güzergahlarının bağlantılarının iyileştirilmesine ciddi kaynak ayırdık. Hemen arkamızda akkuş gibi doğa harikası çok güzel bir yerleşim yerimiz var. bu doğa harikasını da Amasya ile Ünye bağlantısında Türkiye`ye yine tanıtmaya çalışcağız.”
Bakan Günay’a Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu eşlik etti.