Kahreden Kaza; Kendi Oğlunu Ezdi
Bu yıl Faaliyete geçecek
Akar; `Takımımıza İnanıyor ve Güveniyoruz`
Ünye Çamlığı Yenileniyor
Eğitim
21-01-2011 / 17:10
İkizce’nin Yüksekokul Uğrunda Büyük Başarısı
İkizce ilçesinde iki yıl önce kurulan yüksek öğretim kurma koruma ve destekleme derneği ilçeye dört katlı bir fakülte binası yaparak 2011-2012 öğretim yılında açmayı hedefliyorlar.

 

Aslen Konya’lı olan ve Öğretmenlikten emekli olduktan sonra memleketine gitmeyerek İkizce’ye yerleşen Dernek başkanı Kazım Keleş, “İkizce’ye nasıl faydalı olabiliriz” diyerek yedi arkadaş yola çıkmışlar. İkizce için en hayırlı olanı  “ilçede okumak isteyip te okuyamayan, devamlı göç veren bir yer” düşüncesiyle herkesin söylediği bacasız bir fabrika olan bir Yüksek okulun buraya kazandırılması için kolları sıvamışlar.
 
“2010 yılında ilçenin en güzel yeri olan Adalar mevkiinden Bahri Akaya, Ahmet Kaygı ve Fatma Coşkun’UN  bağışı ve bir bölümünü de belediyeden tahsis ederek 10 dönüm bir arazi aldık” diyen dernek başkanı Kazım Keleş “Araziyi aldıktan sonra Üniversite projemizi çizdirdik. Zemin artı 4 katlı binamızın temeli 865 metre karedir. Her sınıfın 70 ve 72 metre kare olduğu binada 18 derslik var. Bunun yanında konferans salonları, laboratuvarlar, hocalarımızın odaları hepsi ayrı ayrı düşünülerek çizildi ve hayata geçti. 2010 yılının Ocak ayında atılan temelimiz de şu anda binamızın karkas bölümleri bitti, iç ve dış sıvalarımız yapılıyor, boya ve badana işleri ile hızlı bir şekilde bitirilerek önümüzde ki eğitim ve öğretim yılına hazır olacağız” dedi.
 
Ordu üniversitesi rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlunun İkizce’ye gelerek inşaatı gezdiğini söyleyen dernek başkanı Keleş “sayın rektörümüz bile okulun bu kadar kısa sürede ilerlemiş olmasına çok sevindi. Pek çok ilçede daha başlama aşamasında veya kiralık yerlerde eğitim öğretim verilirken sizler burada çok büyük bir ivme kazanmışsınız dedi. Bizlerin de sayın rektörümüzden isteği önümüzde ki yıl buraya öğrenci alımlarının başlaması oldu” dedi.
 
“Şu ana kadar 1 milyon lira para harcadık, geriye 500 bin lira daha para gerekiyor” diyen dernek başkanı Kazım Keleş “Bizler hayır sever vatandaşların, ikizce Belediyesinin, İkizce esnafının, İkizce’deki memurların sayesinde buraya kadar getirdik. Artık bizlere siyasilerinde sahip çıkmasını bekliyoruz. Biz devletten bir şey istemeden önce kendi üzerimize düşen görevi yaptık. Artık bundan sonrası siyasilerimize, bürokratlarımıza, yöneticilerimize kalmıştır. Hedefe ulaşmaya az kaldı, bunun içinde yine hayırsever vatandaşlarımızdan desteklerini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.
   
 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar Toplam 1 Yorum Yapılmış
  • serdar macit / 22-01-2011 13:22 emeği geçenler
    Bu Projeye en başından beri çok destek veren ama şu an İkizcede olmayan Eski Kaymakamımız Mehmet Ali Öztürk`ün emeklerinide unutmamamız gerekir. Emeği geçen herkese İkizceliler adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Bugünkü Gazete Manşetleri
Link Bankası
Hava Durumu